Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Schrijf je loopbaan - 'Warm aanbevolen'

Schrijf het van je af! Schrijven is tijd en plaats onafhankelijk en schrijven geeft ruimte in je hoofd! Het is wetenschappelijk bewezen dat het opschrijven van bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen helpt bij het verwerken ervan.

Christel Deckers | 27 juni 2018 | 1-2 minuten leestijd

In Schrijf je loopbaan helpt de auteur je op weg met handige oefeningen en voorbeelden ‘op weg naar meer plezier en voldoening in werk en leven’ zoals ze zelf aangeeft.

Marianne Panneman begeleidt al ruim 20 jaar mensen in hun zoektocht naar werk dat écht bij hen past. Zij geeft ook cursussen en workshops op het gebied van Creatief Schrijven.  Dit is haar eerste boek dat ze met veel plezier en passie heeft geschreven.

Dat is terug te lezen in de woorden die ze gebruikt om je te stimuleren om tijd te nemen voor je zelf, te gaan zitten en rust te vinden in het schrijven.

Wat ik jammer vind is dat ze in de subtitel van haar boek eerst Werk en dan Leven noemt: ik draai dat liever om.

Bij het lezen en uitvoeren van de schrijfoefeningen ervaar ik de tijdslimieten die hierbij worden gegeven, als belemmerend. Waarschijnlijk is dat helemaal niet zo bedoeld, maar toch stoor ik mij eraan. Het geeft mij druk die ik liever niet voel als ik eindelijk de tijd neem om te gaan zitten en mij ertoe gezet heb om te gaan schrijven.

Je schrijft alleen of in een groep; thuis of elders: Marianne kan daarbij begeleiden en dat is waardevol. Bij ‘een leven lang leren’ hoort een boekje als dit. Warm aanbevolen dus.

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden