Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Wiskunde voor het hoger onderwijs - Deel A

Paperback Nederlands 2023 9789001277673
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

• Onmisbaar bij het ontwikkelen van een goede wiskundebasis;
• besteedt ook aandacht aan lineair programmeren en statistiek;
• toereikend voor het eerste jaar wiskunde.

Wiskunde voor het hoger onderwijs, Deel A legt een stevige wiskundige basis voor het eerste jaar van het hbo. Kenmerkend is de toegankelijke en gestructureerde opzet, die in deze derde, herziene editie nog meer verbeterd is.

Het boek bestaat nu uit 3 delen:
1. Rekenen, algebra en meetkunde
2. Functies en grafieken
3. Differentiaalrekening

Elk hoofdstuk en elke paragraaf kent een vergelijkbare opbouw. De linkerpagina’s zijn meestal gereserveerd voor de theorie en de rechterpagina’s voor de bijbehorende oefeningen. Theorie en oefeningen blijven zo dicht bij elkaar. Dit maakt een zelfstandige en actieve manier van studeren mogelijk. De hoofdstukken bevatten een afsluitende paragraaf met Toepassingen. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een paragraaf Hoofdzaken. Daarin staan de onderwerpen die studenten aan het eind van het hoofdstuk geleerd moeten hebben. Met een Toets over het hele hoofdstuk kan zelfstandig worden nagegaan in hoeverre de stof daadwerkelijk beheerst wordt.

In deze derde editie is op basis van feedback van docenten en studenten de indeling aangepast en zijn onderwerpen soms samengevoegd. Een enkel onderwerp, zoals statistiek is verhuisd naar Deel B dat in 2024 verschijnt. Er is veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid: het boek is leesbaarder geworden en meer geschreven op de startende student zonder te tornen aan het niveau. Overal zijn prakijkvoorbeelden en toepassingen toegevoegd uit verschillende sectoren, waarmee wiskunde meer in de beroepscontext wordt geplaatst.

Wiskunde voor het hoger onderwijs, Deel A is geschreven voor de propedeusefase van met name het hoger technisch onderwijs.

Studenten vinden op de ondersteunende website Hoger onderwijs online opdrachten, uitwerkingen, slides en samenvattingen.

Specificaties

ISBN13:9789001277673
Trefwoorden:wiskunde
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:416
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:5-6-2023
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Theo van Pelt

Theo van Pelt studeerde MO-wiskunde aan de Katholieke Leergangen te Tilburg. Hij heeft negen jaar wiskunde gegeven in het voortgezet onderwijs. Thans is hij verbonden aan de Hogeschool Brabant als docent wiskunde, statistiek, informatica en bedrijfseconomie. Tevens is hij tot 2001 als onderwijskundig medewerker werkzaam geweest bij verschillende opleidingen van de Avans Hogeschool.

Andere boeken door Theo van Pelt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wiskunde voor het hoger onderwijs - Deel A