Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Administratieve verwerking van winstbelasting

Paperback Nederlands 2013 9789001820688
Voormalig top 100Totaal 2 dagen
Verkooppositie 3446Hoogste positie: 43
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Administratieve verwerking van winstbelasting is bestemd voor hbo- en wo-opleidingen.

Het uitgangspunt bij het schrijven van dit boek is het aanbieden van een gebruikersvriendelijk boek geweest om de studenten het lastige terrein van de verwerking van winstbelasting in de bedrijfseconomische jaarrekening op gestructureerde wijze te laten eigen maken. Het boek heeft veel voorbeelden die de student de volledige consequenties laten zien van een bepaalde verwerkingswijze voor de balans en de winst-en-verliesrekening; verder worden door middel van schema's gedeelten van de theorie samengevat.

Het boek gaat uit van de Nederlandse verslaggevingsvoorschriften en de richtlijnen van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Uiteraard komt ook de aangifte vennootschapsbelasting uitgebreid aan de orde en wordt er aandacht besteed aan de daarvoor relevante bepalingen en begrippen uit de Wet op de inkomstenbelasting, de Wet Vennootschapsbelasting en de aangifte vennootschapsbelasting.

In het boek gelden o.a. de volgende uitgangspunten:
- in plaats van 'voorziening voor latente belastingverplichtingen' wordt gebruikgemaakt van de term 'uitgestelde belastingen' en in plaats van 'latente belastingvorderingen' wordt de term 'vervroegde belastingen' gebruikt.
- bij de analyse van de verschillen tussen de bedrijfseconomische en fiscale waardering en winstbepaling wordt niet uitgegaan van de balansbenadering, maar van de winst-en-verliesrekeningbenadering.

Website:
- onder meer extra opgaven en uitwerkingen

Specificaties

ISBN13:9789001820688
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:275
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:12-6-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Peter Epe

Dr. Peter Epe RA (1962) is docent aan de opleiding Accountancy en de postmaster controllersopleiding van Nyenrode Business Universiteit en aan de opleiding Accountancy van de Hogeschool Windesheim. Binnen de opleiding Accountancy van Nyenrode is hij voorzitter van de kerngroepen Financial Accounting en Issues in Financial Accounting. Epe schreef meerdere boeken over bedrijfsadministratie, management accounting en financiering.

Andere boeken door Peter Epe

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Fiscaal versus bedrijfseconomisch
2. Aangifte vennootschapsbelasting
3. Verschillen tussen bedrijfseconomische en fiscale waardering en winstbepaling
4. Tijdelijk winstverschillen
5. Definitieve winstverschillen
6. Opname en waardering uitgestelde en vervroegde belastingen en rechten op voorwaartse verliescompensatie in de bedrijfseconomische balans
7. Capita selecta

Opgaven
Casussen
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Administratieve verwerking van winstbelasting