Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Methodiek van gesprekstraining

Paperback Nederlands 2004 9789024409839
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek is bedoeld voor diegenen die meer willen weten over de theorie en de praktijk van het geven van trainingen in gespreksvoering. Allerwegen erkent men dat de beheersing van sociale vaardigheden voor een goede beroepsbeoefening belangrijk is. Of het nu gaat om hulpverlening, adviseren, leiding geven of dienstverlening, de beroepsrol vereist dat men op professionele wijze met de gesprekspartner weet om te gaan. Via systematische en gestructureerde training kan men op dit gebied veel leren.

De auteurs hebben dit boek geschreven voor docenten, trainers en opleidingsfunctionarissen, alsook voor gevorderde studenten uit het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs. Op basis van sociaal-leertheoretische inzichten en principes van skill-training worden trainingsdoelen en -methoden bepaald. Daarna worden de houding en vaardigheden van de trainer concreet gemaakt aan de hand van gedragsstappen en praktijkvoorbeelden. Ten slotte wordt de aandacht geschonken aan de vormgeving en evaluatie van trainingen.

'Methodiek van gesprekstraining' is voortgekomen uit vijftien jaar ervaring met het opleiden van trainers en het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van trainingsprogramma's voor zeer uiteenlopende doelgroepen, zoals hulpverleners, adviseurs, leidinggevenden in organisaties, politiefunctionarissen, dienstverleners, leraren, directeuren van scholen en arbeidsbemiddelaars.

Specificaties

ISBN13:9789024409839
Trefwoorden:gespreksvoering
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:205
Uitgever:Boom
Druk:0
Verschijningsdatum:9-4-2014

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Gerrit Lang

Prof. dr. Gerrit Lang (1934 - 2018) was emeritus hoogleraar individueel toegepaste psychologie aan de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn leeropdracht was onder andere onderwijs en training te verzorgen in professionele gespreksvaardigheden met de relevante theoretische achtergronden. Tevens vervulde hij een reeks bestuurlijke functies. Voordat hij naar Groningen ging, werkte hij als onderzoeker en als praktiserend psycholoog in de beroepskeuzepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook promoveerde. Tevens werkte hij vier jaar in een staffunctie bij de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek, destijds in Utrecht. Daarnaast fungeerde hij regelmatig als coach voor leidinggevend personeel, ook na zijn emeritaat.

Andere boeken door Gerrit Lang

Over Henk van der Molen

Prof. dr. Henk T. van der Molen is hoogleraar psychologie bij het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Nederland. Zijn leeropdracht Arbeid en Onderwijs heeft onder meer betrekking op de ontwikkeling van innovatieve vormen van vaardigheidstraining en de beoordeling van de effecten daarvan. Momenteel is hij decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit. Voorheen was hij gedurende 8 jaar voorzitter van het Nederlands Instituut van Psychologen. Hij promoveerde in 1985 bij Gerrit Lang en Adriaan de Groot cum laude op een onderzoek naar de effecten van cursussen voor verlegen mensen.

Andere boeken door Henk van der Molen

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Theorie
3. Trainingsdoelen
4. Methode
5. Trainershouding
6. Trainersvaardigheden voor de cognitieve voorbereiding
7. Trainersvaardigheden voor de uitbreiding van het gedragsrepertoire
8. Voorbereiding en organisatie van training
9. Evaluatie

Literatuur

Bijlagen

1. Rollenspel, Observatie en Feedback
2. Videocassettes

Personenregister
Zakenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Methodiek van gesprekstraining