Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De rijkdom van een arme stad

De naoorlogse restauratie van middeleeuws Buren

Paperback NL 2021 9789024436064
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een tijdsdocument in woord en beeld over de strijd om het behoud van historische stadscentra tijdens de wederopbouw en over de metamorfose van het stadje Buren.

Net na de Tweede Wereldoorlog liepen er in het laatmiddeleeuwse Buren nog koeien door de straten en haalde je drinkwater bij de pomp. Een halve eeuw later zijn krotten gerestaureerd en stadsboerderijen riante woonhuizen. Nieuwbouw sluit naadloos aan bij de historische Oranjestad, waar Willem van Oranje in 1551 trouwde met Anna van Buren.

De rijkdom van een arme stad pluist op basis van uitgebreid archiefonderzoek de geschiedenis uit van de unieke restauratie van Buren in de Betuwe tussen 1946 en het eind van de twintigste eeuw. Onder leiding van de creatieve burgemeester Rudolf van Sandick en de eigenzinnige restauratiearchitect Kees Royaards, en met warme steun van Monumentenzorg en veel geld uit Den Haag krijgt een verpauperde, lang door conservatieve herenboeren bestuurde boerenstad nieuw leven.

Coosje Berkelbach en Menno Schenke spraken met ooggetuigen en ontdekten prachtige, nooit eerder gepubliceerde tekeningen. Zij ontrafelen de bijzondere geschiedenis van Buren in de context van ontwikkelingen in het rivierengebied en de landelijke Monumentenzorg.

Coosje Berkelbach (1960) is architectuurhistoricus, onderzoeker en schrijver. Menno Schenke (1950) is cultuurjournalist en schrijver.

Specificaties

ISBN13:9789024436064
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:11-6-2021
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De rijkdom van een arme stad