Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek KOP-model

Kortdurende psychologische interventies voor de basis-ggz

Paperback Nederlands 2021 9789024437597
Verkooppositie 799Hoogste positie: 469
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De ggz verandert in hoog tempo. Dankzij de versterkte basis-ggz in Nederland en de eerstelijnspsychologie in Vlaanderen is de drempel voor psychische hulp aanzienlijk verlaagd. Deze grotere instroom vraagt van de ggz een andere benadering: kortere behandelingen met nadruk op het versterken van de zelfredzaamheid van de patiënt. Het KOP-model sluit aan bij deze ontwikkeling.
De reacties op de eerste en tweede editie bewijzen dat het KOP-model voldoet aan de behoeften van professionals. Deze derde editie is helemaal up-to-date, met een handig stroomdiagram en de laatste ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van e-health.
KOP-model in theorie en praktijk
Het KOP-model is een praktisch werkmodel waarmee de patiënt inzicht krijgt in de oorzaken van de klachten, wat er aan gedaan kan worden en vooral wat hij of zij er zélf aan kan doen. Uit onderzoek blijkt dat dit model uitstekend geschikt is voor de behandeling van patiënten met milde tot matige psychische klachten.
Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft het theoretische fundament van het werkmodel. Diverse invalshoeken, zoals het belang van een generalistische werkhouding en de rol van e-health worden besproken en geïllustreerd met casussen. In het tweede deel komt de toepassing van het KOP-model bij verschillende doelgroepen aan de orde, zoals kinderen en jongeren, allochtonen en mensen met chronisch psychiatrische problematiek. Het laatste deel gaat in op randvoorwaarden die van belang zijn bij het uitvoeren van behandelingen in de basis-ggz.
Voor wie?
Het Handboek KOP-model is een aanrader voor alle behandelaren in de basis- en de eerstelijns-ggz, in Nederland en Vlaanderen. Psychologen, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, POH's-ggz en maatschappelijk werkers kunnen met dit boek hun werkwijze aanpassen en uitbreiden.
'In gewoon Nederlands wordt hier de essentie van de cognitieve therapie samengevat. [...] een op face-value, interessante, kortdurende behandeling voor patiënten met relatief eenvoudige klachten, geschikt voor toepassing in de basis-ggz en voor de praktijkondersteuner van de huisarts (POH).' - Tijdschrift voor Psychiatrie
www.boompsychologie.nl
www.boomuitgeversamsterdam.nl

Specificaties

ISBN13:9789024437597
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:480
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek KOP-model