Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek POH-GGZ

Leidraad voor behandeling van psychische klachten in de huisartsenpraktijk

Gebonden Nederlands 2023 9789036828710
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek biedt een leidraad voor de dagelijkse werkzaamheden van de POH-GGZ. Deze herziene versie van het Handboek POH-GGZ is geactualiseerd, verdiept en uitgebreid. Het biedt een overzicht van de belangrijke thema’s en patiëntgroepen die de generalistische POH-GGZ ziet. Zo is er aandacht voor aanpassingsklachten, angst- en stemmingsklachten, overspanning/burn-out en chronisch psychiatrische problematiek. Modellen uit het methodisch referentiekader, zoals cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en het KOP-model worden beschreven, evenals de voorwaarden waaraan correcte dossiervoering dient te voldoen.

Naast extra aandacht voor jeugd en jongeren is er een nieuw hoofdstuk over ouderen. Nieuw zijn ook o.a. ALK, geboortezorg, schematherapie en gender- en seksespecifieke zorg. Ook is er aandacht voor niet-patiëntgebonden taken zoals die noodzakelijk zijn voor positionering en deskundigheidsbevordering. Het boek nodigt uit tot reflectie over inhoud van de werkzaamheden en inspireert tot nascholing. Met de praktische handreikingen kan de POH-GGZ volwaardige psychologische zorg in de huisartsenpraktijk bieden.

Deze uitgave is bedoeld voor de professional die werkzaam is als POH-GGZ of hiermee samenwerkt, zoals de huisarts, psychosomatisch fysiotherapeut, POH, wijkverpleegkundige, apotheker-farmacotherapeut, psycholoog, psychiater en de beroepskrachten uit het wijkteam.

De auteurs werken als POH-GGZ en huisarts. Zij ervaren zelf het belang van samenwerking om goede patiëntenzorg te bieden. Daarnaast zijn er bijdragen geleverd door deskundigen met specifieke kennis die van belang zijn voor huisartsenzorg.

Specificaties

ISBN13:9789036828710
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:422
Druk:2
Verschijningsdatum:23-3-2023
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek POH-GGZ