Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Teamflow

De psychologie van de optimale samenwerking

Paperback Nederlands 2024 9789024446711
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑11‑2024
27,50

Samenvatting

In een tijdperk waarin vertrouwen, respect, steun en psychologische veiligheid zowel zeer gewaardeerd als moeilijk te bereiken zijn […], hebben we dringend een middel nodig om met elkaar in contact te komen. - Mihály Csíkszentmihályi

De hel is de ander, stelde Sartre treffend. Werk is inderdaad een last als je niet samen kunt optrekken met collega's. Precies dezelfde activiteiten schenken bevrediging en plezier als je samen een team kunt vormen, waarin het geheel meer is dan de som van de delen. Collega's brengen geluk als je je veilig genoeg voelt om elkaars sterke kanten te benutten en zwakke kanten op te vangen. Dan is een team in flow.

Dit boek bouwt voort op het klassieke werk van Mihály Csíkszentmihályi over flow, de psychologie van de optimale ervaring. Het laat zien wat nodig is in een team, zodat elk individu kan floreren en het team een optimale samenwerking kan bereiken. Het biedt volop inzichten en handvatten voor wie binnen professionele organisaties wil bouwen aan teamflow en dus aan meer flexibiliteit en creativiteit, betere prestaties en meer (werk)geluk.

Specificaties

ISBN13:9789024446711
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2024
ISSN:

Over Jef van den Hout

Dr. Jef van den Hout promoveerde teamflow en maakt zijn theorieën, instrumenten en tools toegankelijk voor teams binnen professionele organisaties.

Andere boeken door Jef van den Hout

Over Ad Bergsma

Ad Bergsma is in 2011 gepromoveerd op het proefschrift 'Onvolmaakt geluk' aan de Erasmus Universiteit onder leiding van geluksprofessor Ruut Veenhoven. Voor het 'Journal of Happiness Studies' deed hij bijvoorbeeld onderzoek naar de effectiviteit van zelfhulp en de praktische houdbaarheid van filosofische bespiegelingen over levenskunst. Daarnaast is hij een gerenommeerd wetenschapsjournalist. Hij schreef bijvoorbeeld veel voor Psychologie Magazine, de Volkskrant, NRC Handelsblad en het AD. Zijn onderzoek is terug te vinden op www.grootstegeluk.nl

Andere boeken door Ad Bergsma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Teamflow