Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wat speelt hier?

Laat de onderstroom spreken

Gebonden Nederlands 2023 9789024455911
Verkooppositie 928Hoogste positie: 914
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑06‑2023
24,95

Samenvatting

Een toegankelijke kennismaking met het systemische gedachtegoed voor leiders die steeds weer op weerstand stuiten en grip willen krijgen op die ongrijpbare onderstroom

• Geeft in heldere taal inzicht in die zo ongrijpbare onderstroom
• Herkenbare voorbeelden uit de (verander)praktijk
• Praktische handvatten waar de lezer meteen mee aan de slag kan

‘Ze schieten steeds in de weerstand.’ ‘Ze zeggen ja, maar doen nee.’ ‘Er heerst een onveilige sfeer in het team.’ Dit zijn allemaal uitspraken die je vaak hoort op het moment dat veranderingen in organisaties of teams stroef verlopen. Het is een onderstroom waar je maar moeilijk grip op krijgt. Dit boek brengt daar verandering in. Het is een feest van herkenning voor wie vaak met verandertrajecten te maken heeft en biedt inzicht en begrip.

In het boek bekijken de auteurs de verschillende verandersituaties eerst vanuit het gangbare perspectief, om vervolgens dezelfde situatie door een systemische bril te bezien. Door uit te zoomen worden oorzaken en invloeden die in eerste instantie minder in het oog springen, zichtbaar.

De lezer zal ontdekken dat weerstand vaak geen verzet is tegen vernieuwing, maar eerder het beschermen van iets kostbaars. Harder overtuigen helpt dan niet. Dit boek biedt concrete handvatten om veranderprocessen effectiever te benaderen en begint waar de gangbare veranderbenaderingen zijn gestrand.

Specificaties

ISBN13:9789024455911
Trefwoorden:onderstroom
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:140
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2023
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Over Arend Ardon

Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden. Hij doceert aan diverse business schools, onder meer als kerndocent aan de School of Business and Economics van de Maastricht University. Zijn onderzoek, waarop hij in 2009 promoveerde aan de VU in Amsterdam, kreeg veel aandacht in de media (landelijke dagbladen, managementbladen, radio en tv). Arend Ardon schreef eerder de bestsellers Doorbreek de cirkel! en Ontketen vernieuwing!.

Andere boeken door Arend Ardon

Over Cynthia van der Zwan

Cynthia van der Zwan is als organisatiepsycholoog en (systemisch) leiderschapscoach verbonden aan The Change Studio.

Andere boeken door Cynthia van der Zwan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat speelt hier?