Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Diensten met geheimen

Hoe de AIVD en MIVD Nederland veilig houden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789026354137
10
Voormalig top 10Totaal 59 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

In Diensten met geheimen schetst Willemijn Aerdts een verbluffend beeld van de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De expert Willemijn Aerdts vertelt in Diensten met geheimen hoe de AIVD en MIVD zijn ontstaan en op welke manier de taken en werkwijzen sinds de Tweede Wereldoorlog zijn veranderd. Beide diensten hebben als doel de democratische rechtsstaat te waarborgen en geheimhouding kan daarbij van levensbelang zijn; tegelijkertijd hebben we het recht op privacy en is toezicht noodzakelijk.

Aan de hand van waargebeurde verhalen die regelrecht uit een film lijken te komen maakt Willemijn Aerdts in Diensten met geheimen duidelijk hoe de AIVD en MIVD te werk gaan en voor welke dilemma’s ze worden gesteld. Deze blik achter de schermen is – net als de diensten zelf – onontbeerlijk.

Specificaties

ISBN13:9789026354137
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:10-5-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Willemijn Aerdts

Willemijn Aerdts is docent en onderzoeker bij het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Ze geeft in de media geregeld duiding bij het werk van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Haar onderzoek gaat over het toezicht op deze diensten. Sinds juni 2023 is ze onderdeel van de D66-fractie in de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Andere boeken door Willemijn Aerdts

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diensten met geheimen