Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sociale psychologie en praktijkproblemen

Van probleem naar oplossing

Paperback Nederlands 2014 9789036804080
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3313Hoogste positie: 574
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Mensen stimuleren tot een gezondere levensstijl, het terugdringen van cyberpesten, en mensen weer aan het werken krijgen: zo zijn er eindeloos veel sociale en wetenschappelijke problemen die hulpverleners en beleidsmakers proberen aan te pakken. Om kans van slagen te hebben moet de effectiviteit van dergelijke interventies eerst onderzocht zijn. Juist de sociale psychologie biedt daartoe belangrijke handvatten: ze is bij uitstek het vakgebied dat helpt het gedrag van mensen te begrijpen, te verklaren en te beïnvloeden.

In 'Sociale psychologie en praktijkproblemen' wordt uitgelegd hoe professionals, op methodische en evidence-based wijze, kunnen komen tot effectieve interventies op basis van sociaalpsychologisch onderzoek en theorie. De lezer wordt door middel van opdrachten en casuïstiek uitgedaagd de kennis uit dit boek toe te passen op allerlei sociale en maatschappelijke problemen.

Dit boek is bedoeld voor studenten in het hbo en wo, alsmede voor professionals die zich bezighouden met de preventie en aanpak van sociale en maatschappelijke problemen.

Specificaties

ISBN13:9789036804080
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:186
Druk:3
Verschijningsdatum:8-3-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Abraham Buunk

Abraham P. Buunk is Professor of Evolutionary Social Psychology at the University of Groningen and Professor of Social and Organisational Psychology at the University of Curacao.

Andere boeken door Abraham Buunk

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en oprichter van de IBT Academie, een scholingsplatform voor relatie- en gezinstherapeuten. Ze werkt als psycholoog, trainer in de geestelijke gezondheidszorg, onderzoeker en auteur. De laatste jaren werkt ze vooral vanuit de derde generatie cognitieve gedragstherapie, waar IBCT een onderdeel van is.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociale psychologie en praktijkproblemen