Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het tekort van het teveel

De paradox van mentale zorg

Paperback Nederlands 2020 9789038807393
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Er is iets geks aan de hand. Westerse landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter.

Ze staan aan de top van de wereld op het gebied van onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien mensen in hun leven aan een psychische stoornis en ondergaan in Nederland jaarlijks een miljoen mensen een behandeling voor psychische klachten.

We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Hoe kunnen we deze paradoxen begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Brengt welvaart meer ongeluk? Waarom faalt de mentale zorg? Kunnen we nog gezond en normaal lijden? Zijn onze verwachtingen te hoog? Mogen we nog menselijk zijn?

Specificaties

ISBN13:9789038807393
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het tekort van het teveel - 'Een boeiend boek'
Sippy van Akker | 23 november 2020
In Het tekort van het teveel; De paradox van de mentale zorg betoogt Psychiater en filosoof Damiaan Denys dat Nederland bij de rijkste en gelukkigste landen ter wereld hoort en dat de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) tot de besten van de wereld hoort.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Damiaan Denys

Damiaan Denys (1965) is filosoof en psychiater. Hij is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het AMC, en als onderzoeker aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW-NIN). In 2015 zat hij aan tafel bij Zomergasten, en hij was te gast bij o.a. Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door en de Universiteit van Nederland. Met solovoorstellingen over angst brengt hij sinds 2013 wetenschap in het theater. (Foto: Fjodor Buis)

Andere boeken door Damiaan Denys

Inhoudsopgave

Voorwoord

1 De paradox
2 Het zorgstelsel
3 Het zorgaanbod
4 De zorgvraag
5 De (ab)normaliteit
6 Het tekort van het teveel
7 Het teveel van het tekort
8 Epiloog

Nawoord
Eindnoten


Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het tekort van het teveel