Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Durf te leiden

De kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders

E-book Epub Nederlands 2019 9789044977899
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. Je ziet macht niet als iets om te verzamelen, maar je wilt je kennis delen. Je gaat moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg, en je weet dat je kwetsbaar opstellen af en toe nodig is.

Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: ‘Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

In dit nieuwe boek combineert Brené Brown haar onderzoeksresultaten, persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vragen te beantwoorden, in de recht-voor-z'n-raapstijl die haar werk zo kenmerkt en waardoor haar boeken stuk voor stuik bestsellers werden.

Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.

Specificaties

ISBN13:9789044977899
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Uitgever:AW Bruna
Druk:2
Verschijningsdatum:12-2-2019
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

Durf te leiden - 'Lezen!'
Marthe van der Molen | 29 juli 2020
Net als de kracht van kwetsbaarheid van dezelfde auteur, is Durf te leiden van Brené Brown ook een prachtige reis van zelfreflectie en waardevolle inzichten.
Lees verder
Durf te leiden - 'Een af en toe ongemakkelijk goed boek'
Martin van Staveren | 2 mei 2019
De Texaanse onderzoeksprofessor Brené Brown is een fenomeen in het bespreekbaar maken van ongemakkelijke onderwerpen als kwetsbaarheid en schaamte. Vier van haar boeken over dergelijke thema’s bereikten de New York Times-bestsellerlijst.
Lees verder
Durf te leiden - 'Een boeiend boek'
Peter de Roode | 17 april 2019
Na verschillende boeken van Brené Brown gelezen te hebben, vroeg ik me af of zein Durf te leiden nog wat toe voegen zou hebben aan de vele inzichten die ze met haar lezers heeft gedeeld. Dat was geen terechte twijfel bleek achteraf.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Over Brené Brown

Dr. Brené Brown is als docent en onderzoeker verbonden aan de universiteit van Houston. De presentatie die ze in 2010 op de TEDxHoustonconferentie gaf staat met meer dan 11 miljoen kijkers in de top-10 van meest bekeken TED-filmpjes. Ze is tevens auteur van de New York Times-bestseller 'De kracht van kwetsbaarheid' en 'De moed van imperfectie'. Ze heeft een vaste column in O Magazine en is een veelgevraagd spreker. Brené woont in Houston met haar echtgenoot Steve en hun twee kinderen Ellen en Charlie.

Andere boeken door Brené Brown

Inhoudsopgave

Een aantekening van Brené

Inleiding: Moedige leiders en culturen van moed

Deel een: sparren met kwetsbaarheid
1. Het moment en de mythen
2. De oproep tot moed
3. Het pantser
4. Schaamte en empathie
5. Nieuwsgierigheid en gegrond zelfvertrouwen
Deel twee: Leen vanuit je waarden
Deel drie: De vertrouwensscan
Deel vier: Leren opstaan

Dankwoord
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Durf te leiden