Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kleine Piketty

het kapitale boek samengevat

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789047008224
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Het boek 'Capital in the the 21st Century' van Thomas Piketty is qua nonfictie ongetwijfeld de grootste hit van 2014. Iedereen spreekt en schrijft erover, zelfs mensen die het boek niet of nauwelijks hebben gelezen. Het is ontegenzeggelijk een belangrijk boek, dat zeker niet alleen voor politici en economen is bedoeld - thema's als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan vrijwel iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt almaar groter.

Maar 700 pagina's historisch-economische analyse vraagt veel van een lezer. Daarom hebben financieel journalisten Wouter van den Berg en Martin Visser het boek helder voor u samengevat. Ze beginnen met een introductie en eindigen met de Nederlandse situatie, maar presenteren verder een ongekleurde en volledige weergave van wat Piketty in zijn magnum opus beweert. U leest dit boekje in hooguit 2 uur en daarna kunt u de discussies volgen en uw eigen oordeel vormen.

Specificaties

ISBN13:9789047008224
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:27-10-2014
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De kleine Piketty
Maarten Fijnaut | 8 december 2014
De kleine Piketty is een handzaam en leerzaam boekje. Het is een waardige samenvatting van de grote broer, Kapitaal in de 21-eeuw, van de Franse econoom Thomas Piketty. Wouter van Bergen en Martin Visser zijn er met slechts 80 pagina’s in geslaagd om een begrijpelijk beeld te schetsen van het boek dat voor zoveel aandacht heeft gezorgd in de politiek, economie en de media.
Lees verder

Lezersrecensies

2.5 van de 5
2 stemmen
0
0
1
1
0

Over Wouter van Bergen

Wouter van Bergen is financieel-economisch journalist bij De Telegraaf. Eerder werkte hij bij Nieuws van de Dag en fem Business. Hij schreef de boeken Banken, bubbels en bonussen en met Martin Visser De kleine Piketty (ruim 22.000 exemplaren verkocht).

Andere boeken door Wouter van Bergen

Over Martin Visser

Martin Visser (1971) is econoom en journalist. Hij begon zijn journalistieke loopbaan op de economieredactie van weekblad Elsevier. Sinds 1998 werkt hij voor Het Financieele Dagblad, waarin hij onder meer schreef over sociale economie, gezondheidszorg en de Nederlandse politiek. Sinds 2008 is hij correspondent in Brussel. Hij doet daar verslag van de Europese politiek en in het bijzonder van de eurocrisis.

Andere boeken door Martin Visser

Inhoudsopgave

Inleiding Piketty – de hype
Samenvatting Capital

Deel 1: Inkomen en kapitaal
Deel 2: De ontwikkeling van inkomen en kapitaal
Deel 3: De structuur van de ongelijkheid
Deel 4: Kapitaal reguleren in de 21e eeuw

Epiloog Piketty in de Lage Landen
Verder lezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Piketty