Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven eigenschappen van een sterk gezin

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789047013839
Voormalig top 100Totaal 7 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

In deze ingekorte versie van ‘De zeven eigenschappen van een succesvol gezin’ legt Stephen Covey zijn wereldberoemde eigenschappen uit aan de hand van herkenbare gezinssituaties. Met tips en gesprekspunten om het direct in de praktijk te brengen met tieners en kinderen.
Hoe overwin je negatieve emoties, hoe geef je feedback en hoe maak je tijd voor elkaar?

Covey laat in ‘De zeven eigenschappen van een succesvol gezin’ zien hoe je een stabiel en liefdevol gezin op kunt bouwen, waarvan de positieve effecten generaties lang zullen doorwerken. Een inspirerend en praktisch boek voor iedereen die op zoek is naar een sterke en harmonieuze thuisbasis.

Specificaties

ISBN13:9789047013839
Trefwoorden:gezin
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:368
Druk:11
Verschijningsdatum:22-3-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
11 stemmen
4
5
1
0
1

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Voorwoord 9

Een persoonlijke boodschap 11

Je zult 90 procent van de tijd niet op de juiste koers zitten.
En wat dan nog? 13
Eigenschap 1 Wees proactief 31
Eigenschap 2 Begin met het einde voor ogen 70
Eigenschap 3 Belangrijke zaken eerst 104
Eigenschap 4 Denk win-win 149
Eigenschap 5 Eerst begrijpen… dan begrepen worden 178
Eigenschap 6 Synergie 224
Eigenschap 7 Houd de zaag scherp 257
Van overleven… naar stabiliteit… naar succes… naar zingeving 289

Noten 347
Woordenlijst 353
Register 357
Over de auteur 363
Over FranklinCovey 365

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven eigenschappen van een sterk gezin