Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De duivel te slim af zijn

Het geheim van hoe ik financieel onafhankelijk werd

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047015734
Direct te downloaden

Samenvatting

Waar Hill in zijn everseller 'Think and Grow Rich' de stappen beschrijft die hem financieel succes brachten, laat hij in dit boek zien welke mindset daarvoor nodig was.

'De duivel te slim af zijn' schreef hij nog voor de Tweede Wereldoorlog, maar het werd destijds te controversieel gevonden voor publicatie en is pas recent herontdekt. Desondanks is het verrassend actueel, doordat Hill deelt wat hij leerde van zijn worstelingen in turbulente tijden – de industriële revolutie en de economische crisis van de jaren dertig. Niet voor niets is het boek een succes bij een nieuwe generatie lezers die opgroeit met een onzekere toekomst.

In deze parabel beschrijft Hill de innerlijke strijd die ieder mens weleens ervaart en ontfutselt hij de duivel zijn geheim, over hoe hij mensen in zijn greep krijgt: door angst, woede, uitstelgedrag en afgunst. Zo leidt de duivel ons af van wat we werkelijk willen. Door onze zwakten en angsten onder ogen te zien, kunnen we echter onze dromen waarmaken. Ontsluit de kracht van je eigen mindset!

Specificaties

ISBN13:9789047015734
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:19-1-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Napoleon Hill

Reeds op de leeftijd van 13 jaar (!), begon Napoleon Hill (1883-1970) te schrijven als 'reporter' voor locale kranten in de buurt van Wise County, Virginia (USA) om zo geld te verdienen om een studie rechten te kunnen financieren. Hij wordt door velen beschouwd als de grondlegger van de persoonlijke ontwikkeling en heeft vele boeken op zijn naam staan en miljoenen mensen daarmee positief beïnvloed. Nog steeds gebruiken motivational speakers en schrijvers van over de hele wereld de kennis van Napoleon Hill, opgeschreven in al zijn boeken. Napoleon Hill heeft zijn gehele leven ­ hij is 87 jaar geworden ­ bestudeerd waarom mensen wel of niet succesvol worden.

Andere boeken door Napoleon Hill

Inhoudsopgave

Voorwoord 13
Voorwoord van de Nederlandse uitgever 15

Hoofdstuk I
Mijn eerste ontmoeting met Andrew Carnegie 17
Een korte weergave van de achtergrond van de auteur met een beschrijving van de dramatische gebeurtenissen die leidden tot het verbijsterende interview met de Duivel nadat de auteur de code van de Duivel had gebroken en hem een bekentenis had afgedwongen over zijn methoden om mensen in zijn greep te krijgen.

Hoofdstuk II
Een interview met mijn onzichtbare adviseurs 59
Een beschrijving van het systeem dat de auteur gebruikt om informatie te ontvangen met behulp van buitenzintuiglijke waarneming. Een ‘interview’ met Thomas A. Edison, twee jaar na zijn dood afgenomen.

Hoofdstuk III
Een merkwaardig interview met de Duivel 88
Een schets van de dramatische gebeurtenissen die leidden tot het beroemde interview dat plaatsvond tijdens een Meesterbreinontmoeting tussen de auteur en zijn echtgenote, en een gedetailleerde beschrijving van de Duivel, wie hij is, waar hij zich ophoudt en hoe hij te werk gaat.

Hoofdstuk IV
Dwalen met de Duivel 106
De verbluffende analyse van het principe waarmee de Duivel naar eigen zeggen achtennegentig procent van alle mensen op deze wereld aan zich heeft onderworpen, met inbegrip van de meeste geestelijken van alle godsdiensten. Een nieuwe kijk op het wezen van de Duivel.

Hoofdstuk V
Hypnotiserend ritme 144
Een recent ontdekte natuurwet waarover de auteur te horen kreeg tijdens zijn gesprek met de Duivel, een wet die volgens sommigen belangrijker is voor de mensheid dan Newtons ontdekking van de wet van de zwaartekracht omdat hij de belangrijkste oorzaken blootlegt van alle mislukkingen en alle ellende en uitlegt hoe een mens onafhankelijk en zelfredzaam kan worden.

Hoofdstuk VI
Duidelijke doelstellingen 169
Een beschrijving van de eerste stap die moet worden gezet om de wurggreep van hypnotiserend ritme te breken en een analyse van de rol van kerken en scholen, die kinderen dwingen hun hele leven lang slachtoffer te zijn van de gewoonte om te dwalen. Een onverschrokken aanklacht tegen de belangrijkste krachten binnen de samenleving.

Hoofdstuk VII
Zelfdiscipline 204
Het tweede van de zeven principes die leiden naar spirituele, economische en lichamelijke vrijheid. Een schokkende beschrijving van het menselijk rioolstelsel, dat door de Duivel wordt gebruikt om de meeste mensen slechtgehumeurd te houden zodat ze vatbaar zijnvoor lichamelijke kwalen.

Hoofdstuk VIII
Leren van tegenslagen 224
Een verrassende ontdekking die aantoont dat de natuur tegenslagen, mislukkingen en nederlagen gebruikt om hypnotiserend ritme te doorbreken. Tevens wordt in dit hoofdstuk uitgelegd waarom elke tegenslag de kiem in zich herbergt van een even groot of zelfs groter voordeel, en waarom de meeste mislukkingen in feite vermomde zegeningen zijn.

Hoofdstuk IX
De omgeving vormt het karakter 237
Een verrassende analyse van de invloed van de omgeving en de bijdrage die deze levert aan iemands succes of falen. Het belang van goede relaties met mensen. Wat karakter is en hoehet wordt gevormd.

Hoofdstuk X
De tijd 244
Waarin wordt onthuld welke rol de tijd speelt bij het permanent vastleggen van gewoonten en dat tijd de belangrijkste factor is bij de verwerving van wijsheid.

Hoofdstuk XI
Harmonie 248
Een natuurwet met behulp waarvan alle omgevingsinvloeden worden bestendigd en worden gedwongen relaties met elkaar aan te gaan vanwege hun gelijke trillingsfrequenties.

Hoofdstuk XII
Behoedzaamheid 251
Een gebrek aan behoedzaamheid is de gevaarlijkste menselijke eigenschap en een van de belangrijkste oorzaken van falen en mislukken.

Samenvatting 254
Over Napoleon Hill 267

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De duivel te slim af zijn