Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Loopbaan-ankers

Ontdek je werkelijke waarden

Paperback Nederlands 2007 9789052615875
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Welke baan past bij u? U bent zelf degene die hierop een antwoord moet vinden. Om de baan te vinden die bij u past, doet u er goed aan uit te zoeken wat u wilt en kunt, want voor u het weet, zit u vast aan een baan die u geen voldoening schenkt.

'Loopbaan-ankers' helpt u op een systematisch manier te ontdekken over welke kwaliteiten u beschikt en wat u ermee wilt en kunt. Door middel van hulpmiddelen als een loopbaanoriëntatielijst en een interview met een partner komt u erachter wat uw loopbaan-anker, een combinatie van uw talenten, drijfveren en waarden, nu eigenlijk is. Kennis van uw 'Anker' is nodig bij het zoeken en vinden van de baan die bij u past.

Ten behoeve van loopbaan-workshops is een aparte handleiding voor trainers ontwikkeld, die speciaal in deze Nederlandse editie is opgenomen als Deel II. Voor mensen die niet deelnemen aan de workshop is deze handleiding te gebruiken als een zelftoets om te bepalen hoe hun talenten, bewuste drijfveren en waarden verband houden met hun loopbaan.

Specificaties

ISBN13:9789052615875
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:30-12-2006
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Lezersrecensies

3.3 van de 5
11 stemmen
2
2
5
1
1

Over Edgar Schein

Edgar H. Schein is hoofddocent en emeritus-hoogleraar management aan de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology. Hij deed in 1947 kandidaats onderwijskunde aan de universiteit van Chicago, aan de Stanford-universiteit doctoraal sociale psychologie, en promoveerde in 1952 aan de Harvard-universiteit in de sociale psychologie. Zijn belangrijkste onderzoeksactiviteiten speelden zich af op een groot aantal terreinen, en liepen uiteen van onderzoek naar de hersenspoeling van krijgsgevangenen in Korea en China, managementdevelopment en socialisering van organisaties, tot en met een diepgaande studie van carrières in het management. Zijn belangstelling voor de cultuur kwam in de eerste plaats voort uit zijn klinisch werk binnen organisaties waarin de cultuur buitengewoon duidelijk zichtbaar was. Hij is mede-redacteur van de prestigieuze reeks uitgaven over organisatieontwikkeling van Addison-Wesley (een initiatief van Richard Beckhard en Warren Bennis uit 1969). Andere recente boeken van hem zijn onder andere 'Process Consultation Revisited: Building the Helping Relationship' (1999), 'Career Survival' (Jossey-Bass Pfeiffer, 1993), en 'Organizational Culture and Leadership (tweede druk, Jossey-Bass, 1992). Schein was van 1972 tot 1981 voorzitter van de vakgroep organisatieonderzoek van de Sloan School of Management en is ten aanzien van cultuur, organisatie- en loopbaanontwikkeling adviseur geweest van een hele reeks organisaties overal ter wereld. Hij is Fellow van de American Psychological Association en de Academy of management, lid van de raad van bestuur van de Sciety for Organizational Learning en oprichter van Reflections: The SOL Journal. Hij geldt als een van de grondleggers van organisatiepsychologie.

Andere boeken door Edgar Schein

Inhoudsopgave

Deel 1 - Loopbaan-ankers

1. Inleiding
2. Looppbaan-oriëntatielijst
3. Loopbaan-ontwikkeling
4. Ontwikkelen van een loopbaan-anker
5. Loopbaan-ankerinterview
6. Praktische implicaties

Deel 2 - Handleiding voor trainers

7. Inleiding
8. Workshop loopbaan-ankers opzet 1 (vier uur)
9. Workshop loopbaan-ankers opzet 2 (twee uur)
10. Andere toepassingen van de loopbaan-ankeractiviteiten

Literatuur
Dankbetuiging

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Loopbaan-ankers