Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gedrag en cultuur in organisaties

Gebonden Nederlands 2021 9789055163359
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Werknemers vormen samen de organisatie waarvoor ze werken. Om te begrijpen waarom organisaties functioneren zoals ze doen, is dan ook inzicht in het gedrag van werknemers nodig.

In dit boek bespreken de auteurs hoe het gedrag van mensen op de werkvloer kan worden verklaard, hoe werknemers samenwerken en elkaar onderling beïnvloeden en wat de gevolgen hiervan zijn voor hun prestaties, motivatie en welbevinden en voor de organisatie zelf. In aanvulling hierop wordt uitgelegd wat een organisatie kan doen om werknemers beter te laten presteren, beter te laten samenwerken en hun welzijn te verhogen.

De lezer wordt daarbij steeds uitgedaagd om theorie en praktijk met elkaar te verbinden aan de hand van cases, opdrachten en zelfreflectie. Het boek bevat belangrijke inzichten voor alle (aanstaande) hr- en managementprofessionals die inzicht willen krijgen in het functioneren van organisaties en een bijdrage willen leveren aan het verbeteren ervan.

Specificaties

ISBN13:9789055163359
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:6-7-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en oprichter van de IBT Academie, een scholingsplatform voor relatie- en gezinstherapeuten. Ze werkt als psycholoog, trainer in de geestelijke gezondheidszorg, onderzoeker en auteur. De laatste jaren werkt ze vooral vanuit de derde generatie cognitieve gedragstherapie, waar IBCT een onderdeel van is.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Over Max Wildschut

In 2003 is Max Wildschut (1967) zijn kennis en ervaring gaan bundelen in FlowQ: een bureau dat onderzoek doet en advies geeft over de factor mens in werk. Binnen FlowQ ontwikkelde hij diverse onderzoeksinstrumenten als de flowmonitor, HPC en mindsetscan. Wildschut werkte hiervoor bij onderzoeksinstituten en in het bedrijfsleven, onder andere als consultant en projectmanager. is cognitief psycholoog. Hij studeerde in 1994 af op de effecten van stress op het geheugen en houd zich sindsdien bezig met vraagstukken rond motivatie, prestatie en welzijn. Zijn uitgangspunt daarbij is daarbij vaak de cognitieve en evolutionaire psychologie. Max Wildschut schreef 'Optimum punt' (Scriptum, 2008) en 'Darwin voor managers' (Haystack, 2009). Regelmatig verschijnen nieuwe artikelen van zijn hand op www.flowq.nl/blog

Andere boeken door Max Wildschut

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1 Een inleiding op gedrag en cultuur

Deel 1: De werknemer
2 Prestatie in organisaties
3 De persoonlijkheid van werknemers
4 Emotie en motivatie
5 Training en ontwikkeling
6 Het psychisch welzijn van werknemers

Deel 2: Groepen werknemers
7 Samenwerking en competitie
8 Samenwerken in teams
9 Leiderschap
10 Conflicten

Deel: 3: Het samenwerkingsverband
11 De cultuur van een organisatie
12 Organisatieverandering

Antwoorden
Index
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedrag en cultuur in organisaties