Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kennismanagement in projecten

Kennis voor projectsucces

Paperback Nederlands 2011 9789059726017
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Hoewel het managen van projecten kennisintensief is, krijgt kennismanagement niet vanzelfsprekend veel aandacht binnen projectmanagement. Steeds meer studies en practices tonen aan dat kennismanagement een belangrijke bijdrage kan leveren aan projectsucces.

Dit eerste Nederlandse boek over kennismanagement binnen projecten beschrijft de belangrijkste aspecten van kennismanagement als kennis, kennisdragers, kennisprocessen en hulpmiddelen voor kennismanagement. De eerste drie hoofdstukken bieden tal van praktische hulpmiddelen voor projectmanagers, terwijl het tweede deel van het boek zich specifiek richt op de rol van functionarissen die projectmanagers bijstaan op het gebied van kennismanagement.

Ook worden tal van voorbeelden geboden om kennismanagement in te bedden in bestaande benaderingen zoals IPMA en NCB. We staan vervolgens stil bij de rol van het Project Management Office (PMO) en leren binnen en van projecten. Tenslotte bieden we handreikingen voor Rijnlands projectmanagement.

Na het lezen van dit boek heb je voldoende inzicht in de basis van kennismanagement en kun je kennismanagement praktisch en eenvoudig inbouwen in projectmanagement. Projectsucces komt nog dichterbij!

Specificaties

ISBN13:9789059726017
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Druk:1
Verschijningsdatum:9-12-2011
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (2)

recensie
Kennismanagement in projecten
Carla Verwijs | 24 oktober 2012
Projectmanagers zijn kenniswerkers, net als de meeste (zoniet alle) projectleden. Toch wordt in een project niet altijd stil gestaan bij het aspect 'kennis' en het managen daarvan. Steven de Groot en Dilyana Simons zien hierin een gat in de projectmanagementliteratuur, dat ze dichten in 'Kennismanagement in projecten'. Dit boek is bedoeld voor project- en programmamanagers, alsmede leiders van projectenorganisaties.
Lees verder
recensie
Kennismanagement in projecten
Jan Jacob Bos | 12 september 2012
Volgens Steven de Groot is er nog geen Nederlands boek over kennismanagement specifiek voor projecten. Aangezien een project vaak een andere dynamiek heeft dan de dagelijkse operatie leek het hem een goede aanvulling op de huidige literatuur over kennismanagement. Ik heb het boek gelezen om te bepalen of ik het daarmee eens kan zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
4 stemmen
3
1
0
0
0

Over Steven de Groot

Steven de Groot (1967-2022) was lector Innovatief Ondernemen aan Zuyd Hogeschool. Hij volgde de Design Academy in Eindhoven, studeerde onderwijskunde en bedrijfskunde en promoveerde bij Mathieu Weggeman aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn lectoraat doet onderzoek naar innovatieve organisaties, strategie en organisational artscience. Hij schreef tientallen (internationale) publicaties over organisatiekunde, innovatie en schoonheid in organisaties. Verder adviseerde hij de overheid en bestuurders over innovatie- en kennisbeleid. Daarnaast was De Groot toezichthouder/commissaris in de zorg en hoofdredacteur van Holland Management Review.

Andere boeken door Steven de Groot

Inhoudsopgave

1. Hoe te starten met kennismanagement
2. De rol van kennis in een project
3. De projectmanager als kenniswerker
4. Kennis en kennismanagement
5. Waarom investeren in kennismanagement?
6. Kennismanagement en projectmanagement
7. Het project als tijdelijke kennisorganisatie
8. Leren in en van projecten
9. Rijnlands projectmanagement & mooi projectmanagement

Nawoord
De auteurs
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kennismanagement in projecten