Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hou eens op met reorganiseren!

Paperback Nederlands 2019 9789083006260
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Hoe maak je een organisatie wendbaar en innovatief? Hoe zorg je voor energie en beweging? En vooral: hoe realiseer je continue ontwikkeling? Veel organisaties hebben een jarenlange historie met ingesleten patronen. Die verander je niet zomaar. Hoe goed bedoeld ook: veel verandertrajecten mislukken. Cultuur is immers weerbarstig; die verander je niet met een druk op de knop.

In een continu veranderende wereld is van bovenaf reorganiseren niet langer het antwoord. Juist de werkvloer weet wat de organisatie nodig heeft en kan veranderingen succesvol doorvoeren, zeker als dat gebeurt in een voortdurend, natuurlijk proces. Een voorwaarde is dat dit bij de mensen zelf begint; als zij blijven leren, ontwikkelt de organisatie zich ook. Hiervoor is een organisatiecultuur nodig waarin het lerend vermogen van mensen centraal staat, samen werken en samen leren vanzelfsprekend zijn, medewerkers gedegen keuzes maken, veranderen verbonden is aan het werk en leidinggevenden ontwikkelen toepassen als managementstijl. Dát maakt continu vernieuwen en verbeteren mogelijk. Dát maakt organisaties innovatief en wendbaar, en daarmee klaar voor de toekomst.

Begin vandaag nog met die verandering! Dit praktische handboek is daarvoor een uitstekend vertrekpunt. Het neemt je mee in de inspirerende wereld van ontwikkelgericht leiderschap, lerende identiteit, ‘leren leren’, het DNA-model, concrete verandermethoden en nog veel meer. Lees over de praktische handvatten om met plezier je werk te blijven doen. En hoe je in een steeds veranderende wereld het verschil kunt maken – als mens én als organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789083006260
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Rimpuls
Druk:1
Verschijningsdatum:29-5-2019
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding: echte verandering

Deel 1: De oorzaak
2. Dynamisch naar ambitie
3. Waarde(n)vol veranderen
4. Verschil tussen denken en doen

Deel 2: De aanpak
5. Organiseer ontwikkeling
6. 'Leren leren'
7. Versterk elkaar!
8. Leiderschap
9. Collectief bekwaam

Deel 3: Het resultaat
10. Lerend vermogen
11. Nawoord: leren is makkelijk en moeilijk tegelijk

Inspiratiebronnen
Naslagwerken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hou eens op met reorganiseren!