Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wondzorg in de huisartsenpraktijk

Gebonden NL 2022 9789085621959
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

WONDZORG IN DE HUISARTSENPRAKTIJK
Bij acute wonden volstaan meestal traditionele wondbedekkers zoals niet-verklevende gazen en absorberende verbanden. Bij complexe wonden kan een modernere wondbedekker efficiënter zijn.
Dit boek geeft behandelingsadviezen voor acute en complexe wonden, het gaat in op de achtergrond van wondgenezing en het hoe en waarom van wondbedekkers en andere verbandmaterialen. Ook besteden de auteurs aandacht aan de taakverdeling binnen de praktijk. Het boek is in principe geschikt voor alle medewerkers in de huisartsenpraktijk die zich met wondzorg bezighouden.
Wondzorg in de huisartsenpraktijk volgt de inzichten uit NHG-Standaarden, NHG-Behandelrichtlijnen en relevante richtlijnen van andere beroepsgroepen. Overigens is de keuze voor een specifieke wondbedekker vaak niet wetenschappelijk te onderbouwen. Keuzes voor wondbedekkers berusten vaak op goede ervaringen, ook in dit boek.
Dit boek biedt medewerkers in de huisartsenpraktijk optimale ondersteuning bij het uitvoeren en organiseren van wondbehandeling. Via www.wondzorgvoorhuisartsen.nl kunt u de bijlagen uit dit boek raadplegen, downloaden en/of printen. De informatie uit de bijlagen is handig als u zelf protocollen en schema’s voor de eigen praktijk wilt maken.
Dit boek is een uitgave van Prelum | Medische media en nascholing, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

www.wondzorgvoorhuisartsen.nl

Specificaties

ISBN13:9789085621959
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Verschijningsdatum:11-10-2022
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wondzorg in de huisartsenpraktijk