Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verandermanagement

Basisprincipes en praktijk

Paperback Nederlands 2012 9789087536893
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Dit boek gaat in op alle bekende, belangrijke modellen en theorieën, sinds 1950 tot nu, die te maken hebben met sturen, managen en beïnvloeden van veranderingen in organisaties, kortom verandermanagement.

Met 'verandermanagement' wordt hier bedoeld het realiseren van wezenlijke veranderingen op het niveau van organisaties, teams en individuen. Dus niet alleen het veranderen in maakbare aspecten zoals systemen, structuur en werkwijzen, maar ook de minder tastbare aspecten zoals (organisatie) cultuur, houding en gedrag.

'Verandermanagement' richt zich op consultants, projectmanagers, programmamanagers, interim-managers, lijnmanagers of verandermanagers in zowel profit als non-profit organisaties. Het boek is geschreven voor nieuwkomers én voor mensen die hun kennis totnogtoe hebben opgedaan in de praktijk en daar een theoretische basis bij zoeken.

Hierdoor is dit boek in de eerste plaats een handig naslagwerk voor de professionals die betrokken zijn bij de veranderingen in organisaties. Het is daarmee ook een onmisbare invulling op de methodes die primair zijn gericht op de implementatie procesverbeteringen of-vernieuwingen zoals PRINCE2 projectmanagement, MSP programmamanagement, M_o_R risicomanagement, ITIL servicemanagement of BISL Functioneel beheer.

Specificaties

ISBN13:9789087536893
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Druk:1
Verschijningsdatum:5-6-2012
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (3)

Verandermanagement
José Otte | 5 maart 2014
‘Verandermanagement’ van Henk Kleijn en Fred Rorink is een praktische handleiding voor managers en studenten in het hoger onderwijs. Met in de 3e editie een vereenvoudigd en duidelijker model van verandermanagement, meer praktijkvoorbeelden en geactualiseerde cases.
Lees verder
Verandermanagement
Sipke Wagenaar | 8 mei 2013
Er zijn al veel boeken over verandermanagement geschreven, maar het boek van Tanja van den Akker intrigeerde mij door de link met projectmanagement. In het boek 'Verandermanagement – Basisprincipes en praktijk' koppelt de auteur deze twee managementgebieden aan elkaar. Verandertrajecten zullen veelal projectmatig aangepakt worden! Een zienswijze waar ik helemaal achter sta. In crisistijd krijgen we bovendien steeds vaker met het fenomeen verandermanagement te maken.
Lees verder
Verandermanagement
Perry Oostrum | 27 maart 2009
'Verandermanagement' beschrijft een methodische aanpak voor het vaststellen, ontwerpen, implementeren en evalueren van organisatieveranderingen. Deze aanpak wordt ondersteund met een door het hele boek terugkerend model, waarin strategische beleidsvorming en verandermanagement worden geïntegreerd. Hoewel het boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs, zien Henk Kleijn en Fred Rorink, beide als hoofddocent verbonden aan Saxion Hogescholen, in de koppeling tussen theorie en praktijk ook aanknopingspunten voor managers die te maken hebben met veranderprocessen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Tanja van den Akker

Tanja van den Akker is geaccrediteerd PRINCE2®-trainer en verzorgt projectmanagementtrainingen sinds 1999. Zij is mede-eigenaar van Forsa Advies, een door AXELOS geaccrediteerd PRINCE2®-opleidingsinstituut met als missie om Nederland beter te maken in projecten. Eerder schreef zij ‘Verandermangement - Basisprincipes en praktijk’.

Andere boeken door Tanja van den Akker

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding

1. Verandermanagement en project- en programmamanagement
2. Individuele verandering
3. Verandering in en met teams
4. Verandering in organisaties
5. Leiderschap in verandering
6. Epiloog

Appendix A: Verandermanagementbegrippen - Engels-Nederlands
Appendix B: Literatuur
Appendix C: Online-informatiebronnen

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verandermanagement