Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

BiSL - Pocketguide

2de herziene druk

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789087538651
Voormalig top 100Totaal 120 dagen
Verkooppositie 4764Hoogste positie: 49
Direct te downloaden

Samenvatting

BiSL, Business Information Services Library, is het framework voor business informatiemanagement. Dit is de 2de druk van het boek met de beschrijving van het BiSL Framework. Het meest in het oog lopende verschil met de eerste druk is dat de termen 'functioneel beheer' en 'informatiemanagement' in de titel zijn vervangen door één nieuwe term: 'business informatiemanagement'. De inhoud is verder niet in essentiële zin gewijzigd; wel zijn onduidelijkheden en foutjes verbeterd en is er extra aandacht besteed aan consistente schrijfwijze van begrippen in de tekst en figuren.

BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit de business, dat wil zeggen vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen. Het is een samenhangend framework, met aandacht voor zowel uitvoerende, sturende en richtinggevende processen, alsmede voor de onderlinge relaties.

Deze pocketguide heeft als doel om inzicht te geven in het framework BiSL, te schetsen hoe business informatiemanagement in de praktijk wordt uigevoerd en hoe BiSL daarbij van nut kan zijn. Om dit zichtbaar te maken worden de processen van business informatiemanagement geschetst aan de hand van een case die door het hele boek heen loopt.

Specificaties

ISBN13:9789087538651
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:164
Druk:2
Verschijningsdatum:12-7-2012
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Remko van der Pols

Remko van der Pols is mede-grondlegger en managing consultant van het expertisecentrum Lifecycle Enabling binnen Pinkroccade Atribit. Dit expertisecentrum houdt zich bezig met het inrichten van IT-organisaties en het doorlichten en vernieuwen van informatiesystemen en het opstellen van ICT-portfolio's. Remko van der Pols heeft het ASL-framework in hoge mate mede vormgegeven. Daarnaast heeft hij diverse malen gepubliceerd in onder meer informatie en het IT-beheer jaarboek over functioneel en applicatiebeheer en informatieplanning.

Andere boeken door Remko van der Pols

Over Yvette Backer

Yvette Backer is medeoprichter van het adviesbureau BiSLSmart, dat zich richt opeen slim gebruik van modellen als BiSL en DID bij de inrichting en professionalisering van business-informatiemanagement. Ze heeft diverse publicaties op het vakgebied op haar naam staan, waaronder de ASL en BiSL pocketguides, heeft vele trainingen over de verschillende frameworks gegeven en heeft met haar adviesbureau één van de eerste trainingen over DID ontwikkeld.

Andere boeken door Yvette Backer

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Business informatiemanagement en BiSL
2. Het BiSL-framework
3. Gebruiksbeheer
4. Functionaliteitenbeheer
5. Verbindende processen
6. Sturende processen
7. Opstellen informatiestrategie
8. Opstellen IV-organisatie strategie
9. Informatiecoördinatie
10. Starten met business informatiemanagement en BiSL

Bijlage 1: De case GUC
Bijlage 2: BiSL en omgeving
Bijlage 3: Promotie van BiSL
Bijlage 4: Meer weten
Bijlage 5: Het complete BiSL-framework

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BiSL - Pocketguide