Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zaak Ronald V.

Het dramatische verhaal van een politieagent die moest schieten

Paperback Nederlands 2019 9789089757036
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Tijdens een noodsituatie valt een schot. De schutter, een hoofdagent van politie, wordt veroordeeld. Zijn wereld stort in.

Als lid van een aanhoudingseenheid achtervolgt hoofdagent Ronald V. een auto. De bestuurder wordt gezocht voor het plegen van een aantal misdrijven. Er ontstaat een crisissituatie waarbij Ronald zich genoodzaakt ziet te schieten. Zijn schot treft niet de vluchtende crimineel, maar diens bijrijder.

Ronald V. wordt gehoord door de Rijksrecherche. Na een langdurig proces wordt hij tot twee jaar cel veroordeeld. Het vonnis veroorzaakt in het hele land onrust onder politiemensen. Ronald deed immers zijn werk en wordt nu absurd hoog gestraft. Ook korpschef Bouman is verbijsterd. Hij roept de hulp in van topadvocaat Geert-Jan Knoops. Samen met Ronald V. gaat deze in het hoger beroep de strijd aan voor gerechtigheid.
Dit boek beschrijft welke enorme impact de zaak heeft op de betrokkenen. De slopende procesgang, de onverwachte veroordeling en de dreigende detentie, de wisselende reacties van familie, collega’s en de rol van de media. Dit alles geeft een enorme druk op het leven van Ronald en zijn nog jonge gezin.

De zaak Ronald V. beschrijft niet alleen de nachtmerrie van de hoofdagent waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt, maar breekt ook een lans voor het moeilijke politiewerk. Naar aanleiding van de spraakmakende zaak Ronald V. is een wetsvoorstel ingediend.

Specificaties

ISBN13:9789089757036
Trefwoorden:true crime
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:25-2-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jim de Koning

Jim de Koning (1967) schreef dit boek samen met Ronald V. De Koning werkt bij politie Oost-Brabant, was presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant en woordvoerder bij Opsporing Verzocht. Eerder verscheen Flikken Maastricht – Achter de schermen. Volg Jim de Koning op Twitter @jimdkoning.

Andere boeken door Jim de Koning

Inhoudsopgave

I. Het schietincident
II. De rechtszaak
III. Hoger beroep

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zaak Ronald V.