Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 61% korting

De taal van verandering

veranderen in dialoog

Paperback Nederlands 2013 9789090270661
Verkooppositie 2703Hoogste positie: 2703
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
49,95
19,95
VOORDEEL - 61% korting

Samenvatting

Maar weinig veranderingsprocessen in organisaties verlopen succesvol. En áls een aanpak op één plaats tot succes heeft geleid, wil dat nog niet zeggen dat deze in een andere situatie ook effectief zal zijn. 'Veranderingen vinden plaats in een specifieke context, en moeten dus ook contextspecifiek worden benaderd' aldus Rombout van den Nieuwenhof in De Taal van Verandering. Veel veranderingen zijn tegenwoordig dynamische en complexe processen.

De auteur pleit ervoor veranderingen niet te reduceren tot eenvoudige tools en simpele modellen. Daar ligt de belangrijkste oorzaak voor falen. In 'De taal van Verandering' laat hij zien hoe juist verschillende perspectieven (verschillende 'talen') kunnen bijdragen aan het vormgeven van succesvolle veranderingen.

Door in een dialoog over veranderprocessen 'productieve spanning' te introduceren, kunnen verschillen leiden tot rijkere aanpakken van complexe verandervraagstukken. Succesvol veranderen in essentie dus een dialogisch proces van gemeenschappelijke betekenisgeving. Centraal staat de ontwikkeling van phronèsis: praktische wijsheid voor het concrete geval.

'De Taal van Verandering' omvat een uitgebreide beschrijving van organisatiekundige, veranderkundige en filosofische opvattingen en vat deze samen in praktische aanpak van dynamische en complexe ('taaie') verandervraagstukken door dialoog.

Specificaties

ISBN13:9789090270661
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Druk:2
Verschijningsdatum:27-11-2013
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rombout van den Nieuwenhof

Dr Rombout van den Nieuwenhof MBA werkt (inter-)nationaal als docent, coach, trainer en organisatieadviseur. Hij is directeur van ZENO Adviesbureau voor Organisatieontwikkeling te Amsterdam.

Andere boeken door Rombout van den Nieuwenhof

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De taal van verandering