Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het metaverse

en de revolutie die het gaat veroorzaken

Paperback Nederlands 2022 9789400515697
Voormalig top 100Totaal 11 dagen
Verkooppositie 2774Hoogste positie: 80
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek helpt feiten van fictie te onderscheiden, hype van realiteit, en zou het fundament moeten zijn voor iedereen die de mogelijkheden van het metaverse wil begrijpen. – Reed Hastings, mede-oprichter en mede-ceo van Netflix

De term 'metaverse' is ineens overal: van de voorpagina’s van landelijke kranten tot de plannen van de machtigste bedrijven van dit moment. Maar wat is het metaverse precies? Matthew Ball beschrijft het metaverse als een onderling verbonden netwerk van virtuele 3D-werelden dat uiteindelijk zal dienen als toegangspoort tot de meeste online-ervaringen.

Deze ideeën waren tientallen jaren slechts onderdeel van science fiction en videogames, maar nu lijken ze een revolutie te veroorzaken in elke industrie: van de financiële wereld en gezondheidszorg, tot onderwijs, consumentenproducten, stadsplanning en dating.

Ball neemt ons mee op een uitgebreide rondleiding door 'het volgende internet' en laat zien dat er al veel proto-metaverses zijn, zoals Fortnite, Minecraft en Roblox. Toch bieden deze platforms slechts een glimp van wat komen gaat. Ball geeft een uitgebreide definitie van het metaverse en de technologie die nodig is om het te realiseren. Hij benoemt de uitdagingen die de governance van de metaverse met zich gaat meebrengen, onderzoekt de rol van Web3, blockchains en nft’s en voorspelt de metaverse-winnaars en -verliezers.

Ball gaat uitgebreid in op de bijna onbeperkte toepassingen van het metaverse. Het internet zal niet langer op afstand zijn; in plaats daarvan zal het ons omringen en onderdeel worden van ons werk, onze vrije tijd en de samenleving als geheel. Ball biedt, met autoriteit, helderheid over een vaak verkeerd begrepen concept. Hij voorziet biljoenen dollars aan waarde en een radicale hervorming van de samenleving.

Specificaties

ISBN13:9789400515697
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:28-9-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het metaverse - ‘Interessant en waardevol’
Koen Wijbrands | 4 januari 2023
In het boek ‘Het metaverse - En de revolutie die het gaat veroorzaken’ geeft Matthew Ball een uitgebreid en objectief beeld van wat de Metaverse precies is en hoe deze in de toekomst onze manier van leven zal veranderen. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Matthew Ball

Matthew Ball is CEO van Epyllion Co. en voormalig global head of strategy voor Amazon Studios. Hij heeft geschreven voor The New York Times, The Economist en Bloomberg. Zijn essays over het metaverse zijn miljoenen keren gelezen en geciteerd door leiders van Epic Games, Facebook, Tencent en Coinbase. Ball verdeelt zijn tijd tussen Toronto, New York City en Miami.

Andere boeken door Matthew Ball

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel I WAT IS HET METAVERSE?
1 Een beknopte geschiedenis van de toekomst
2 Verwarring en onzekerheid
3 Een definitie (eindelijk)
4 Het volgende internet

Deel II BOUWEN AAN HET METAVERSE
5 Netwerken
6 Computing
7 Engines voor virtuele werelden
8 Interoperabiliteit
9 Hardware
10 Betalingsrails
11 Blockchains

Deel III HOE HET METAVERSE ALLES OP ZIJN KOP ZAL ZETTEN
12 Wanneer zal het metaverse er zijn?
13 Meta-bedrijven
14 Winnaars en verliezers van het metaverse
15 Metaversaal bestaan

Conclusie: Toeschouwers, allen

Woord van dank
Eindnoten
Persoonsregister
Trefwoordenregister
Over Het metaverse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het metaverse