Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ik (k)en mijn ikken

ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue

Paperback Nederlands 2023 9789462723153
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 402Hoogste positie: 23
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In Ik (k)en mijn ikken nodigen de auteurs je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat.
Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten.
Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen.
Boek ik ken mijn ikken
Ik (k)en mijn ikken is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

Specificaties

ISBN13:9789462723153
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:14
Verschijningsdatum:21-2-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Op zoek naar je verstoten ikken
Bert Peene | 10 november 2010
Luisteren naar jezelf is een belangrijke voorwaarde voor persoonlijke effectiviteit. De vraag is alleen: naar wie luister je dan? Want de menselijke persoonlijkheid bestaat uit meerdere ikken, waarvan sommige doorgaans het hoogste woord hebben en andere meestal zwijgen. Volgens de aanhangers van de psychology of selves althans.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Judith Budde: ‘Voice Dialogue helpt je om met jezelf in gesprek te raken’
Bert Peene 14 september 2010 Een goed boek over persoonlijke effectiviteit: ga maar eens op zoek en je raakt gegarandeerd de weg kwijt. Alleen de backlist van deze website telt al ruim vijftienhonderd titels en toch blijkt er nog steeds plaats voor nieuwe. Zoals het boek Ik (k)en mijn ikken over Voice Dialogue bijvoorbeeld, een methode die ontwikkeld werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw en waarover tot voor kort in Nederland nog niet was gepubliceerd. Geen oude wijn in nieuwe zakken dus. M&L sprak met de auteurs van dit boek, Judith Budde, Berry Collewijn en Karin Brugman, drie ervaren begeleiders van de stoelendans die mensen op indringende wijze in gesprek brengt met hun zelf.

Over Karin Brugman

Karin Brugman (1968) werkt sinds 2008 als zelfstandige in haar praktijk De Onderstroom. Daarin coacht ze leidinggevenden, medewerkers en expats in organisaties en het bedrijfsleven. Ook begeleidt ze stellen die hun relatie willen verbeteren of daarin vastgelopen zijn. Karin is tevens opleider bij de Voice Dialogue Academie waarin zij samen met Judith Budde, coaches en trainers opleidt in het werken met Voice Dialogue. Ze studeerde Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht en tijdens haar studie is werkt ze als vrijwilliger bij de Kindertelefoon Utrecht. Hier zet ze haar eerste stappen in het trainersvak. De verdere knepen van het vak leert ze bij KPCgroep, een bureau voor onderwijsondersteuning en later bij trainingsbureau De Boertiengroep waar zij negen jaar werkt. In die periode maakt ze via Lex Mulder kennis met psychodrama, waarin je de essentie van een vraag verbeeldt in spel in plaats van woorden. Daarbij ontdekt ze ook Voice Dialogue.  Gegrepen door deze respectvolle, speelse en liefdevolle benaderingswijze reist zij naar de grondleggers  in de USA: Hal en Sidra Stone en volgt bij hen diverse trainingen.  

Andere boeken door Karin Brugman

Over Judith Budde

Judith Budde is directeur van de Voice Dialogue Academie (onderdeel van Opleidingscentrum het Balkon in Zutphen). Ze is ruim 20 jaar Voice Dialogue opleider en werkt tevens als coach. Judith is co-auteur van de boeken ‘Drama in bedrijf’, van de bestseller ‘Ik (k)en mijn ikken’ en van ‘Coachen met Voice Dialogue’. Ook maakte ze de demonstratie- en podcastserie ‘Voice Dialogue bij verlies en rouw’.

Andere boeken door Judith Budde

Over Berry Collewijn

Berry Collewijn werkt als seniortrainer en -coach voor diverse bedrijven en instellingen. Ze heeft zich o.a. gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Ze geeft sinds 1995 opleidingen aan trainers, coaches, acteurs en regisseurs in Voice Dialogue en dramatechnieken in Amsterdam en Ibiza. Deze technieken past ze graag toe in haar werk voor het bedrijfsleven. Ze werkt daarin regelmatig samen met Lex Mulder en Judith Budde.

Andere boeken door Berry Collewijn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik (k)en mijn ikken