Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Chaos en charisma

Het succesverhaal van Bessel Kok

Gebonden Nederlands 2022 9789464369656
Verkooppositie 3365Hoogste positie: 860
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Toen ‘Nederbelg’ Bessel Kok aan de slag ging als kersverse CEO van toenmalig telecombedrijf RTT erfde hij daar een totaal vermolmd overheidsbedrijf. Bij zijn afscheid drie jaar later waren de wachtlijsten grotendeels weggewerkt en had hij met Proximus de mobiele telefonie succesvol geïntroduceerd in België.

Zijn succesrecept? Tonnen charisma, een aanstekelijke dadendrang en een uitzonderlijk sterk strategisch doorzicht. Eerder al had Bessel Kok furore gemaakte als mede-oprichter van het financiële dienstenbedrijf SWIFT – sinds de recente sancties tegen Rusland actueler dan ooit – en later zou hij ook de Tsjechische telefoonoperator Cesky Telecom op een moderne leest schoeien. Hij engageerde zich in de schaak-, film- , wieler- en kunstwereld, en raakte in Praag nauw bevriend met Václac Havel.

In 'Chaos en Charisma' brengt journalist Filip Michiels het verhaal van een fascinerend leven, op basis van tientallen interviews met Bessel zelf en met sleutelfiguren uit zijn omgeving. Tegelijk leest dit boek als een kroniek van een ongemeen boeiende periode: van het bruisende Amsterdam van de jaren 60 over het kapot gepolitiseerde België in de jaren 80 tot het bruisende Praag anno 2022.

Een gedreven ondernemer, een uitmuntend bedrijfsleider, een groot maatschappelijk engagement en een geweldige uitstraling. - Christian Van Thillo, DPG Media

Bessel Kok, gentleman-zakenman, mecenas-vriend van het schaken en de kunsten, minister van telefoondiensten en balletzalen in België, topbestuurder SWIFT en Tour de France, trouwe minnaar van de vrouwen en de mannen op zijn weg. Ik weet het zeker: dit zijn pijlers voor een boek over een fascinerend leven. - Jan Mulder

Specificaties

ISBN13:9789464369656
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:256
Uitgever:Ertsberg
Druk:1
Verschijningsdatum:2-12-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Filip Michiels

Filip Michiels (1969) werkt al ruim 20 jaar als journalist voor onder meer Vacature Magazine, De Morgen, Trends, De Standaard, Bloovi en Doorbraak.be. Hij debuteerde in 2009 als auteur met een beknopte biografie van Mischaël Modrikamen en schreef daarna ook enkele economisch georiënteerde boeken.

Andere boeken door Filip Michiels

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1 Groeien en bloeien in de schaduw
2 Swift, een visionair avontuur
3 Een wespennest genaamd RTT
4 Proximus, een mooi afscheidscadeau
5 Schaken op vele borden
6 Bye bye Belgium
7 Tsjechië, een nieuw avontuur
8 De Praagse zomer
9 De Oekraïense connectie
10 Een nieuwe wind door het wielerpeloton
11 Lessen van een topmanager

Nawoord door Max Pam

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Chaos en charisma