Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek leren leren voor het voortgezet onderwijs

5 krachtige leerprincipes vertaald naar de praktijk

Paperback Nederlands 2015 9789491806568
Verkooppositie 4222Hoogste positie: 339
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een actuele vraag in het voortgezet onderwijs is hoe leerlingen nu de juiste kennis en vaardigheden ontwikkelen die ze in de toekomst nodig hebben. En aansluitend: hoe ze hun talenten kunnen ontplooien en gemotiveerd blijven. In de dagelijkse onderwijspraktijk blijkt dat leerlingen vaak veel in hun mars hebben, maar dat het leren stagneert of niet voldoende oplevert.

Het Handboek Leren Leren bevat actuele theorieën, praktische inspiratiebladen en direct inzetbare formats die door alle leraren in alle vakgebieden kunnen worden ingezet. De auteurs onderstrepen het belang van vijf krachtige leerprincipes die ze uitvoerig behandelen, te weten:
- Zelfregulatie
- etacognitie
- Leerstrategieën
- Leermeesters
- Rijke leeromgeving

De praktische handvatten in dit boek kunnen leraren helpen om leerlingen optimaal te laten leren. Hiermee kan tevens het risico op afstromen van beloftevolle leerlingen worden verminderd.

Handboek Leren Leren is geschreven voor leraren in opleiding die willen weten hoe leren tot stand komt, voor vakdocenten die het proces van leren optimaler willen begeleiden én voor schooldirecties die schoolbreed aan de slag willen met leren leren.

"De auteurs nemen je mee in de wonderlijke wereld van het leren, hoe het brein werkt en hoe je deze kennis het beste kunt toepassen in de klas. Dit boek bewijst dat bevlogen, deskundige leraren het leerproces van hun leerlingen het sterkst activeren." - Uit het voorwoord door Myriam Lieskamp

Specificaties

ISBN13:9789491806568
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2016
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek leren leren voor het voortgezet onderwijs