Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zó werkt de geneesmiddelenzorg

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789493004108
Direct te downloaden

Samenvatting

Bijna iedereen gebruikt geneesmiddelen. Van een paracetamol tegen hoofdpijn en een pufje voor lucht in de longen, tot ontstekingsremmers bij reuma en chemotherapie bij kanker. Alleen al 11,5 miljoen mensen gebruiken geneesmiddelen die ze bij de apotheek of in het ziekenhuis krijgen.

Hoe komt een geneesmiddel tot stand en hoe lang duurt dit? Wie mogen geneesmiddelen maken, voorschrijven en verstrekken? Wie bewaakt de veiligheid en welke wetten liggen hieraan ten grondslag? Hoeveel geld geven we uit aan geneesmiddelenzorg? Wanneer is een geneesmiddel eigenlijk ‘duur’ en wat betekent dit? En waarom moet je soms zelf voor een geneesmiddel betalen?

Op al deze vragen (en veel meer) vind je het antwoord in Zó werkt de geneesmiddelenzorg. Uitgelegd met ruim 40 fraaie visualisaties en heldere teksten. Een verhelderend boek voor iedereen die te maken heeft met de geneesmiddelenzorg.

Specificaties

ISBN13:9789493004108
Trefwoorden:geneesmiddelen, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:26-11-2019
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Kees Wessels

Kees Wessels is Chef Zorg bij De Argumentenfabriek. Daarvoor was hij journalist. Hij won in 2009 de Tegel ( de 'Oscar voor de journalistiek') in de categorie het beste nieuwsverhaal voor artikelen over de behandeling van borstkanker. Ook schreef hij het boek 'Verkeerd Spoor', over de roerige tijden bij de NS over 'het rondje om de kerk'.

Andere boeken door Kees Wessels

Inhoudsopgave

Introductie

1. Zorg en product
2. Spelers
3. Stelselwetten
4. Relevante (zorg)wetten
5. Geldstromen

Tot besluit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zó werkt de geneesmiddelenzorg