Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het einde van de bv Nederland

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789044651546
Voormalig top 100Totaal 22 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen rond duurzaamheid en energievoorziening, de aanpak van de woningnood en het tegengaan van polarisatie en kansenongelijkheid. Er is veel behoefte aan duiding van wat dit vandaag en morgen voor ons betekent in een steeds meer verdeelde samenleving (en wereld), waarin het vertrouwen in politici en hun handelen daalt.

De nadruk op het steeds efficiënter managen van de BV Nederland biedt geen antwoord op die grote vragen. Bovendien staat de betrouwbaarheid en rechtvaardigheid van de overheid ter discussie door bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslagaffaire en de ingewikkelde regels in de zorg en sociale zekerheid. Het is onduidelijk wat mensen van hun overheid mogen verwachten en andersom.

Het ‘sociaal contract’ tussen burgers en hun overheid is afgebrokkeld, terwijl we op elkaar moeten kunnen rekenen. Er is meer toekomstperspectief nodig, een verhaal over en voor Nederland. Over hoe mensen zich verbonden voelen, zinvol mee kunnen doen en erbij blijven horen. Een verhaal dat ons inspireert.

Specificaties

ISBN13:9789044651546
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:96
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:2-6-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het einde van de BV Nederland - Een verhaal dat beluisterd moet worden
Jeanine Dijkhuis | 28 juni 2022
Kim Putters was tot medio 2022 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarnaast heeft hij in vele gremia zitting, zoals de SER. In zijn meest recente boek Het einde van de BV Nederland geeft hij zijn ervaring en visie weer, omdat ‘er veel behoefte is aan duiding in een steeds meer verdeelde samenleving, waarin het vertrouwen in politici en hun handelen daalt.’
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kim Putters

Kim Putters is hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tot medio 2022 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Andere boeken door Kim Putters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het einde van de bv Nederland