Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je project op de rails

In 15 stappen (PDF-download)

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2006 9789058714084
Voormalig top 100Totaal 40 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Wij zijn het ons misschien nauwelijks bewust, maar ons leven zit vol met grote en kleine projecten. Niet alleen op het werk maar ook thuis. De nieuwe waaier van Thema 'Je project op de rails in 15 dagen', samengesteld door Patries Quant, laat zien hoe je projecten kunt realiseren en wat je onderweg kunt tegenkomen.

Een project voldoet aan de volgende criteria: het heeft een concreet resultaat, is beperkt in tijd en geld, er zijn meer mensen bijbetrokken en er is een duidelijke rolverdeling. Een begeleidingsplan schrijven,een klantendag organiseren, maar ook het kinderfeestje van uw dochter regelen, zijn dus allemaal projecten, al zijn ze nog zo verschillende van aard. Met deze nieuwe waaier zet u in maximaal 15 simpele stappen een compleet project op, van eenvoudig tot complex, professioneel of privé, lang of kort.

Waarom projectmatig werken?
Projectmatig werken is in. En dat is niet vreemd, omdat deze manier van werken goed aansluit bij de nieuwe ontwikkelingen in organisaties zoals meer gelijkwaardig samenwerken e minder hiërarchie. In een project is de opdrachtgever niet de baas van de projectleider en de projectleider niet de baas van projectmedewerkers. Zij zijn gelijkwaardig, maar hebben wel verschillende rollen en takenpakketten waarover afspraken worden gemaakt.

'Je project op de rail' besteed veel aandacht aan die verschillende rollen en taken binnen een project. Zoals functionele rollen op het gebied van vakinhoudelijke kennis en teamrollen die meer om karaktereigenschappen en stijl van samenwerken draaien. Verder komen onder andere de kick-off, de projectfasering en evaluatiemomenten aan bod.

'Je project op de rails' is gebaseerd op het boek Projectmatig werken, dat vorig jaar verscheen bij Thema. Patries Quant schreef het omdat ze in haar werk als trainer en coach vaak te maken heeft met organisaties en medewerkers die niet goed weten hoe ze iets projectmatig aan moeten pakken.

Specificaties

ISBN13:9789058714084
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:22
Druk:1
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

2.6 van de 5
12 stemmen
0
3
4
2
3

Over Patries Quant

Patries Quant studeerde criminologie en Nederlands recht en werkte als docent, trainer en adviseur bij het Ministerie van Justitie. Sinds 1999 houdt zij zich bij Schouten & Nelissen bezig met leiderschap en projectmanagement. Het viel haar op dat er steeds meer functies ontstaan waarin leiding moet worden gegeven zonder formele macht. Deze leidinggevenden moeten hun medewerkers inspireren en motiveren, zonder middelen als sancties of beoordelingen. En dat is soms een 'hell of a job' .

Andere boeken door Patries Quant

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je project op de rails