Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

DRIVE: Train je stoïcijnse mindset

10 lessen voor een scherpe en relaxte mindset

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789493213197
10
Voormalig top 10Totaal 17 dagen
Voormalig top 100Totaal 109 dagen
Verkooppositie 4995Hoogste positie: 5
Direct te downloaden

Samenvatting

Toen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca.

Al 20 jaar gebruikt hij de principes van stoïcijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen, voor elke situatie, een stoïcijnse mindset kan trainen.

DRIVE geeft je de tools om:
- richting te geven aan je leven
- actie te durven ondernemen
- te accepteren waar je geen invloed op hebt

En dus scherp én relaxed op je doel af te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789493213197
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:6-7-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Drive van Mark Tuitert - 'Leent zich om te beklijven'
Roy van den Anker | 19 juli 2021
Drive van Mark Tuitert biedt geen garantie op een lang en gelukkig leven. Het is wel een praktisch handboek om de verrassingen die het leven voor je in petto heeft het hoofd te bieden. Zodat je leven geen Griekse tragedie wordt.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
8 stemmen
3
3
1
0
1

Interviews en artikelen (4)

achtergrond
De lokroep van de praktische filosofie
Paul Groothengel 4 maart 2024 Filosofie is hot, ook in managementliteratuur. Maar wat is de rol en het belang van filosofie voor managers en medewerkers? Welke boeken inspireren? Een rondgang langs Stoïcijnse kalmte, Socratische vragenstellers, zinloze markttirannen en andere denkers. Voorlopige conclusies: Wees blij dat het leven (geen?) zin heeft. Filosofie beoefenen kan leiden tot mentale fitheid. En met goede vragen verdrijf je de oppervlakkigheid. 
interview
Mark Tuitert: ‘In je emotie neem je niet altijd de beste beslissingen’
Ronald Buitenhuis 5 juli 2021 De corona-periode heeft ons meer dan ooit geleerd dat we meer niet dan dat we wel kunnen beheersen. ‘De stoïcijnse mindset legt de nadruk op het accepteren van de realiteit. Het doel is om dat kleine beetje wat je wél kunt bepalen, op een goede manier te sturen’, stelt oud-schaatser Mark Tuitert in zijn nieuwe boek DRIVE: train je stoïcijnse mindset. ‘En blijf niet hangen in boosheid.’
column
Wetenschappelijke kant van persoonlijke veranderkunde
Bertrand Weegenaar 2 juli 2021 In onderstaand artikel schets ik een paar persoonlijke ervaringen in het bereiken van (voor mij) ambitieuze veranderdoelen. Het wetenschappelijke kaf wordt van het pseudowetenschappelijke koren gescheiden. En voor de vakantie, als het belangrijk voor jou is, zeven wetenschappelijk verantwoorde zelfhulp- cq veranderboeken.
preview
DRIVE: Train je stoïcijnse mindset - 10 lessen voor een scherpe en relaxte mindset
Mark Tuitert 29 juni 2021 Vlak voor mijn olympische gouden medaille race las ik regelmatig teksten van Seneca, een Romeins staatsman en schrijver. De nadruk die hij in bepaalde teksten legt op moed, deed mij erg goed. 'Of we nu winnen of niet, dat is niet aan ons. Of we moedig strijden, dat is wel iets waar we invloed op hebben.' Het is de moed die nodig is om angst te overwinnen. Of je nu topsporter bent voor een belangrijke race, of je een spannende presentatie moet geven: in hogedruksituaties is er altijd sprake van een vorm van angst. Een karakterwaarde als moed is daarom belangrijk.

Over Mark Tuitert

Mark Tuitert stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Na het winnen van Olympisch goud in Vancouver en deelname aan de Spelen in Sochi in 2014, besloot Mark zijn talenten op ander gebied te ontwikkelen. Zo is hij co-founder van First Energy Gum, produceert zijn eigen ‘Drive Podcast’ (60.000 luisteraars per maand), en veelgevraagd spreker en coach. Mark Tuitert heeft een inspirerend verhaal dat hij op openhartige wijze vertelt. Hij kan als geen ander een duidelijke verbinding leggen tussen topsport en ondernemen. Hoe ga je om met tegenslag? Hoe haal jij het beste uit jezelf?

Andere boeken door Mark Tuitert

Inhoudsopgave

10 PRINCIPES VOOR EEN SCHERPE & RELAXTE MINDSET

1 Gebruik je tegenslagen als richtingwijzers 12
2 Als je minder oordeelt, begrijp je meer 26
3 Win door je niet op winnen te richten 40
4 Teambelang is je eigen belang 52
5 Accepteer je lot (en heb het lief) 64
6 De dood maakt het leven episch 76
7 Geluk is een bijproduct 88
8 Een kaart is handig, een kompas is beter 100
9 Karakter is je belangrijkste project 114
10 Daden zijn meer waard dan woorden 124

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        DRIVE: Train je stoïcijnse mindset