Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

De Caluwe en Kaats

‘Samenwerken gaat om beweging creëren’

Hoe werk je effectief samen aan maatschappelijke opgaven? Manon de Caluwé en Edwin Kaats schreven 'Samenwerken aan maatschappelijke opgaven' voor bestuurders en beleidsmakers die met deze complexe opdrachten te maken krijgen. Opdrachten met veel verschillende partijen en verschillende belangen. 

Karin de Zwaan | Karin de Zwaan | 30 november 2023 | 1-2 minuten leestijd

10 jaar geleden werd Leren samenwerken, dat Edwin Kaats met Wilfrid Opheij schreef, Managementboek van het Jaar. Het is een klassieker geworden en onlangs opnieuw uitgebracht. Deze aflevering duiken met Manon en Edwin het nieuwe boek in. 

Manon de Caluwé: 'Niet elk probleem is een opgave. Een maatschappelijke opgave is een vraagstuk waar de samenleving voorstaat. Er is geen organisatie van, er zijn meerdere partijen en is organisatieoverstijgend. Het kan gaan over gezondheid, over kansenongelijkheid.'

Edwin Kaats: 'In dit soort opgaven is er niet 1,2,3 een oplossing. De samenwerking en dynamiek tussen de partijen is ook nodig om de opgave helder te krijgen. Naar welk perspectief willen we toe werken'.

Twee quotes zodat jij als luisteraar een idee hebt van waar het over gaat. De basis. Wil je meer begrijpen over hoe jij als je in een organisatie zit zelf ook samenwerkingen op kan pakken: luister de aflevering. Of ben je geïntresseerd burger en ben je benieuwd hoe dit werkt en waarom het vanuit de media zo lastig is om deze complexe cases goed te volgen? Luister dan ook. Je begrijpt beter hoe de rol van de overheid hierin is. Waarom deze opgaven lang lijken te duren. En hoeveel er dan toch gebeurt.

Luister de hele aflevering van De Boekenpraktijk op deze pagina of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

OVER DE BOEKENPRAKTIJK

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden