Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Pitchen met power - De kunst om iedereen binnen een minuut te overtuigen

Ralf Fleuren leerde duizenden sprekers pitchen en ontwikkelde zo een waterdichte methode voor het schrijven van een pitch waarmee je iedereen kunt overtuigen. Hij schreef Pitchen met power. In dit artikel deelt hij een aantal van de beste tips uit zijn boek.

Ralf Fleuren | 6 juni 2023 | 2-3 minuten leestijd

Misschien vind je pitchen moeilijk en spannend, en dat is logisch. Soms hangt er veel af van een pitch en natuurlijk wil je het graag goed doen. Maar het is niet nodig om als een berg op te zien tegen het voorbereiden en geven van een pitch. Als je een aantal simpele stappen volgt en slimme technieken gebruikt, kun je een krachtige en authentieke pitch geven. Ik spreek uit ervaring: als trainer help ik mensen om de essentie van goed pitchen te snappen en met eenvoudige stappen een goede pitch op te zetten. Als zij het kunnen, dan kun jij ook Pitchen met power.

Succesrecept

Ik train nu al tien jaar mensen op het gebied van pitchen en heb daarbij vaak hetzelfde gezien. Mensen willen te veel in te weinig tijd zeggen. Dat werkt niet en het zorgt ervoor dat je publiek afhaakt. Daarom heb ik een simpele vijfstappenmethode ontwikkeld waarmee je een pitch kunt opbouwen. Het is een simpel succesrecept dat altijd werkt. De essentie van dit recept is om je publiek goed te kennen en in te spelen op hun behoeften en vragen. En om dicht bij jezelf en je boodschap te blijven en die zo aantrekkelijk mogelijk over te brengen.

23 pitchtechnieken

In mijn boek Pitchen met power deel ik niet alleen mijn recept maar ook 23 pitchtechnieken waarmee jij jouw pitch krachtig en uniek kunt maken - en waarmee het voor jou ook leuk wordt om te pitchen! In dit artikel geef ik een aantal van de beste tips om je te enthousiasmeren voor het pitchen.

Focus – De belangrijkste tip voor het maken van een goede pitch is focus. Ga niet uit van wat je allemaal weet over het onderwerp, maar focus op één kernboodschap die past bij het doel van je pitch. Uiteindelijk kun je in een minuut maar heel weinig vertellen; zorg dat je bewust kiest wat die ene boodschap is.

Herhalen – In die ene minuut moet je jouw kernboodschap meerdere keren herhalen om ervoor te zorgen dat jouw boodschap blijft hangen. Dat voelt gek, maar is eigenlijk heel logisch als je beseft dat mensen jouw boodschap waarschijnlijk voor het eerst horen.

Voelbaar maken - Zorg dat je boodschap en de achterliggende gedachte voelbaar worden voor mensen. Maak dat ze het probleem dat jouw plan oplost echt beleven: dit doe je door emotie te gebruiken, verhalen te vertellen en je boodschap uit te vergroten. Maar ook door een performance van je pitch te maken in plaats van een informatieve presentatie.

Verrassen - Ken je publiek voor wie je pitcht en durf het te verrassen. Durf iets te doen dat de aandacht trekt op een relevante manier. Haal alles uit de kast dat je als pitcher en professional te bieden hebt om al hun zintuigen te prikkelen.

Missie

Het is mijn persoonlijke missie om van iedereen een goede pitcher te maken. Ik ben ervan overtuigd dat de basisprincipes ongelofelijk simpel zijn en dat je met voldoende inzet en de juiste hulpmiddelen je punt kunt maken met een aantrekkelijke pitch.

Over Ralf Fleuren

Meesterpitcher Ralf Fleuren leerde duizenden sprekers pitchen en ontwikkelde zo een waterdichte methode voor het schrijven van een pitch waarmee je iedereen kunt overtuigen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden