Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Help/Hoera, ik ga leidinggeven! - Simpel stappenplan voor een succesvolle start

‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven!’ belooft je drie stappen die helpen om te slagen als leidinggevende. Je komt erachter hoe je je succesvol voorbereidt, hoe je succesvol start én hoe je succesvol blijft nadat je eenmaal bent begonnen. In zijn preview vertelt de auteur over de stappen.

Lennart van der Kraan | 10 januari 2023 | 3-4 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Toen ik begon met leidinggeven dacht ik dat ik goed was voorbereid. Al snel kwam ik erachter dat de praktijk anders was dan ik in boeken had gelezen. In die boeken stond namelijk niet hoe je succesvol start als leidinggevende. Ik zag dat veel nieuwe leidinggevenden met dezelfde uitdaging worstelden. Ze waren ambitieus en goed in hun werk, maar ze wisten niet wat er van ze werd verwacht toen ze als leidinggevende begonnen. Met Help/Hoera, ik ga leidinggeven! komt hier een einde aan. Met dit boek help ik je in drie stappen om te slagen als leidinggevende. Je komt erachter hoe je je succesvol voorbereidt, hoe je succesvol start én hoe je succesvol blijft nadat je eenmaal bent begonnen. Help/Hoera, ik ga leidinggeven! is daarom je ideale startgids voor een succesvolle carrière als leidinggevende.

Een praktisch boek

De kracht van dit boek zit in de praktische toepassing van de inhoud. Het is toegankelijk geschreven en het gaat over de essentie van leidinggeven. Ik leer je geen trucjes en geen technieken die je amper gebruikt als beginnend leidinggevende. Alles wat niet relevant is als je start als leidinggevende, heb ik weggelaten. Door de korte opdrachten in het boek, pas je de inhoud direct toe. Het is daarmee een praktisch boek en het geeft je houvast tijdens een periode waarin je anders makkelijk het overzicht verliest.

Deel 1: Succesvol voorbereiden

Beginnen met leidinggeven is een van de grootste uitdagingen die je tegen kunt komen in je loopbaan. Je bent verantwoordelijk voor een team, je hebt te maken met organisatiedoelen en je hebt een leidinggevende die van alles van je wil. In het eerste deel van dit boek leer je hoe je je succesvol voorbereidt op je nieuwe rol als leidinggevende. Door je goed voor te bereiden, weet je beter wat je te wachten staat als je begint met leidinggeven. Je past je makkelijker aan en je bent sneller waardevol in je nieuwe functie. Je leert:

1. Wat leiderschap betekent

2. Jezelf kennen

3. Kennismaken met je organisatie

Deel 2: Succesvol starten

Als je voorbereiding erop zit, is het tijd om te kijken naar hoe je succesvol van start gaat. Hoe werk je succesvol samen met je leidinggevende? Hoe geef je leiding aan je team? En waar moet je straks je tijd aan besteden? Je leert het in deel 2 van dit boek.

4. Samenwerken met je leidinggevende

5. Leidinggeven aan je team

6. Je kostbare tijd indelen

Deel 3: Succesvol blijven

Een goede voorbereiding en een goede start zijn belangrijk, maar je wilt straks ook succesvol blijven. De beste leiders blijven eeuwige leerlingen. Ze blijven zich ontwikkelen en ze blijven oplossingen vinden voor de uitdagingen die ze tegenkomen. Weten hoe je kunt blijven groeien, is daarom essentieel als je wilt slagen als leidinggevende. In het laatste deel van dit boek leer je:

7. Hoe je blijft groeien

Je eigen succesplan

De belangrijkste opdrachten van dit boek komen samen in je eigen succesplan. Je kunt dit plan gratis downloaden. Jouw succesplan is je blauwdruk voor een succesvolle start als leidinggevende. Door je eigen plan op te stellen, zorg je dat je niets vergeet en dat je je tijd aan de juiste dingen besteedt. Het geeft je rust en biedt je houvast in een tijd waarin alle ogen op je gericht zijn. Wel zo fijn.

Ook voor ervaren leiders

Dit boek helpt je bij het maken van een succesvolle start als leidinggevende. Maar laat de titel je niet voor de gek houden. Het boek is namelijk zo opgebouwd, dat je er ook als ervaren leidinggevende waardevolle lessen uit haalt. Stel dat je als leidinggevende van baan wisselt, of je gewoon meer wilt leren over leiderschap. Ook dan helpt dit boek je verder. De stappen in Help/Hoera, ik ga leidinggeven! zijn universeel om succesvol te zijn als leidinggevende.

Over Lennart van der Kraan

Leidinggeven komt met verantwoordelijkheid. Lennart van der Kraan vindt dat je die verantwoordelijkheid serieus moet nemen. Zijn missie is om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verhogen van het niveau van leiderschap in Nederland. Als leiderschapscoach helpt hij leidinggevenden om de leider te worden die ze willen zijn en waar medewerkers recht op hebben.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden