Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Innovatie jij.nu - 'Grondig onderbouwd'

Auteurs Henk Volberda, Kevin Heij en Menno Bosma stellen in hun boek Innovatie Jij.nu dat Innovatie minder afhankelijk van robots en artificial intelligence is dan je denkt.

Elly Stroo Cloeck | 17 juli 2020

Innovatie komt met name uit de medewerkers, maar die moeten daarvoor wel de juiste omgeving krijgen. Hiervoor is onder andere nodig: Zelforganisatie, Dienend leiderschap, Slimmer werken en Cocreatie, aldus Henk Volberda, Kevin Heij en Menno Bosma in hun boek Innovatie Jij.nu.

Dit boek put voornamelijk uit de resultaten van de Nederlandse Innovatiemonitor 2016 om aan te tonen hoe deze factoren een positieve invloed hebben op innovatie, maar ook op marktaandeel, omzetgroei, etc.

Met het bedrijf Sunny Roofs als rode draad en 10 andere bedrijven, waaronder Incentro, DSM, Randstad, als cases, wordt uitgelegd hoe de 4 factoren in de praktijk kunnen worden toegepast. Deze combinatie van (iets gedateerde) onderzoeksresultaten, interviews met praktijkmensen en het Sunny Roofs verhaal (ik pinkte een traantje weg aan het eind) in combinatie met een theoretisch raamwerk dat grondig onderbouwd is, werkt heel goed.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Henk Volberda, Kevin Heij, Menno Bosma
Innovatie Jij.nu

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden