Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het Lightroom 4 boek voor digitale fotografen

Wij zijn een groot fan van de boeken van Scott Kelby's. Of het nu gaat over digitale fotografie, het gebruik van Elements, Photoshop of zoals in dit geval Lightroom; Kelby kan u als geen ander de fijne kneepjes bijbrengen. Met dit boek leert u als digitaal fotograaf binnen de kortste keren, op een eenvoudige manier én met heel veel werkplezier Lightroom te gebruiken. Een echte aanrader.

Jaap Nijssen | 10 september 2009 | 2-3 minuten leestijd

Speciaal voor Lightroom 2 heeft Scott Kelby 'Het Lightroom 2 boek voor digitale fotografen' geschreven. Ook dit boek is geschreven op de voor hem zo typerende manier, stap voor stap en al doende leert hij u met Lightroom te gebruiken zoals u dat als digitaal fotograaf wilt.

Deze uitgave is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. Daarnaast is het boek geschikt als naslagwerk; u zult het vaak oppakken om nog eventjes een onderwerp te bekijken. Bent u een "novice" en wilt u Lightroom goed doorgronden, dan begint u bij pagina één en werkt u het boek helemaal door.

En gelooft u mij, u doet dat met plezier en zonder er erg in te hebben dat de tijd voorbij vliegt. De onderwerpen worden zó pakkend, kort en bondig beschreven dat u het boek niet snel weglegt. De hoofdstukken zijn zo opgezet dat u automatisch de meest logische werkvolgorde hanteert en leert. Uiteraard is er ruim aandacht voor het instellen van de werkomgeving. Kelby laat daarbij direct zien wat wel werkt, en wat niet. Daarna besteedt hij aandacht aan het importeren van foto's in Lightroom en (niet onbelangrijk, vaak vergeten) het op een veilige manier opslaan en beheren van uw noeste arbeid.

Vervolgens komen de belangrijkste verbeteringen aan uw foto's uitgebreid aan bod, variërend van basisbewerkingen tot de echte uitdagingen met probleemfoto's. Naast hoofdstukken over het exporteren van foto's, afdrukken en het publiceren op internet treft u tot slot nog extra hoofdstukken aan over zwart-wit foto's en het gebruik van Photoshop.

Deze uitgave is mooi vormgegeven. Het papier en de heldere afbeeldingen stralen kwaliteit uit. Het boek slaat makkelijk open naast uw toetsenbord. Een klein nadeel daarvan is dat de rug wat lelijk wordt wanneer u het boek intensief gebruikt. Maar wij verzekeren u dat tegen de tijd dat dát het geval is Lightroom voor u geen geheimen meer kent.

TIP: in de Engelstalige versie vindt u een paar hoofdstukken extra plus een unieke toegangscode tot Kelby's site. Wel apart dat dit niet in de Nederlandstalige editie is terug te vinden. Mist u dan iets heel bijzonders? Neen, dat nu ook weer niet, dus laat dat u vooral niet weerhouden om de Nederlandstalige editie te bestellen wanneer uw Engels niet al te best is.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden