Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Gung Ho!

Aan de hand van een prachtig verhaal leren Ken Blanchard en Sheldon Bowles ons hoe we onze mensen zo gemotiveerd en enthousiast krijgen dat zij zich volledig inzetten voor hun organisatie. 'Gung Ho!' gaat over samenwerken en leren van de natuur, een aanrader.

José Otte | 15 februari 2010 | 1-2 minuten leestijd

De hoofdpersoon uit 'Gung Ho!' krijgt een positie als fabriekshoofd. Zonder ervaring, zo uit een staffunctie. Ze denkt dat het een straf is, tot ze de Indiaan Andrew Charles Longclaw ontmoet. Hij geeft leiding aan de best lopende unit van het bedrijf. Samen leren ze de rest van de organisatie om Gung Ho te worden. Een schitterend verhaal dat mooi past in het streven van veel mensen om te leren van de natuur.

Gung Ho betekent 'samenwerken' in het Chinees en staat voor: de drijfveren van de eekhoorn, de werkwijze van de bever en de gave van de gans. De drijfveer van de eekhoorn gaat om waardevol werk. Is het werk dat u doet waardevol, geeft het voldoening, is het zinvol?

Het is belangrijk dat we inzien dat ons werk belangrijk is. Ten tweede is het belangrijk dat we een duidelijk doel hebben. En ten derde dat alle plannen en acties gestuurd moeten zijn door waarden. Dit is wat we zien bij eekhoorns. De werkwijze van de bever gaat laat zien hoe wij zelf bepalen hoe we ons doel halen. Dit gaat over het duidelijk stellen van grenzen. Hoe alle ideeën met enthousiasme worden binnengehaald. En hoe doelen realistisch zijn. De gave van de gans gaat ten slotte over het aanmoedigen van de ander.

Aan het einde van het boek krijgen we een plan van aanpak dat zo op alle organisaties toepasbaar is. Een aanrader voor iedere leidinggevende die zoekt naar motivatie. Deze recensie is geschreven op basis van de twaalfde druk.

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkte als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteerde sociale innovatie door het introduceren van dialooggroepen waarin gewerkt werd met bijzondere vragen. Ze was verbonden aan Mizu. José geniet inmiddels van een welverdiend pensioen, en recenseert geen boeken meer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden