Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De orka award

Een heerlijk boek om op een mooie zomerse middag of avond te lezen. Geen zware kost, maar wel een eye-opener en zeer toepasbaar in vele situaties.

Robert Hamminga | 12 mei 2004 | 1-2 minuten leestijd

 Op een plezierige wijze worden we van de orka show in Atlanta naar het werk en gezin van de hoofdpersoon Wes gevoerd. Naast het feit dat u eindelijk begrijpt hoe ze de killers van de oceaan temmen geeft het ook een helder inzicht in de wijze van positieve benadering van uw gezin en werkomgeving, met als uiteindelijk doel het verhogen van de productiviteit en/of het verbeteren van de persoonlijke relatie.

Net als alle voorgaande boeken van Blanchard boeiend geschreven, waarbij sommige dialogen niet de indruk geven helemaal aan de Nederlandse situatie te zijn aangepast, zoals: 'Schat bedankt dat je even belde om te zeggen dat je wat later kwam, daardoor kon ik de laatste voorbereidingen bij het koken even uitstellen zodat we toch samen konden eten, dat vind ik veel fijner.'

Dat is misschien in strak hiërarchisch georganiseerde huishoudens een denkbare zin maar toch niet standaard te vinden in het Nederlandse management gezin. In het boek geeft Wes, na een paar tegenslagen zijn nieuwe aanpak bijna op maar wordt gered door een collega, die een paar uur eerder op kantoor is. Eind goed al goed.

Aangezien ik de toepassing van deze stijl liever niet laat afhangen van een medewerker die toevallig een paar uren eerder aanwezig is, denk ik dat het stapsgewijs doorvoeren van deze stijl mogelijk een veiliger weg is dan de rigoureuze aanpak. Een heerlijk boek met een positieve insteek voor zowel werk als privé maar wel in stappen en als onderdeel van uw totale management stijl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden