Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kunst van mindful communiceren

Luisteren en spreken met wijsheid en compassie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789024430680
Direct te downloaden

Samenvatting

Communicatie en verbinding zijn van levensbelang, en dankzij ons complexe brein zijn we hier doorgaans goed in. Toch verloopt communicatie lang niet altijd adequaat. Ons brein is eigenlijk (nog) niet geschikt voor de constante stroom aan informatie waaraan het wordt blootgesteld. Instinctief reageren is soms de beste optie, zoals wegspringen als er een auto aankomt. Mindfulness helpt ons dan niet. Maar in andere situaties, zoals een vergadering, kunnen dezelfde instinctieve stressreacties het rationele brein overheersen en ervoor zorgen dat we angstig of boos reageren. Dan komt mindfulness goed van pas.

Communicatiemethoden voor mindful communiceren
In De kunst van mindful communiceren presenteren Frits Koster en Jetty Heynekamp, tezamen met een keur aan experts, zes communicatiemethoden waarin mindfulness impliciet of expliciet een rol speelt. Onder andere Geweldloze Communicatie, Deep Listening en Interpersoonlijke Mindfulness komen aan de orde.

Deze communicatiemethoden kunnen goed geïmplementeerd worden in organisaties zoals de (geestelijke) gezondheidszorg of het onderwijs en zijn geschikt voor iedereen die met mensen werkt, of die geïnteresseerd is in mindful communiceren.

Bijdragende auteurs: Sietske de Haan, Erik van den Brink, Esther Hasselman, Edel Maex, Chantal Bergers, Rosamund Oliver, Heleen Wadman, Olaf Galisch en Kwok Wong.

Specificaties

ISBN13:9789024430680
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:168
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:11-11-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

De kunst van mindful communiceren - 'Bevestigt de brede toepassingen'
Thomas Cech | 8 maart 2021
Frits Koster en Jetty Heynekamp hebben met het boek De kunst van mindful communiceren een interessante introductie geschreven over de combinatie van twee disciplines: communicatie en mindfulness.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frits Koster

Frits Koster werkt als mindfulnesstrainer in de ggz. Daarnaast is hij als docent verbonden aan instituten in binnen- en buitenland die opleiden tot mindfulnesstrainer.

Andere boeken door Frits Koster

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kunst van mindful communiceren