Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Briljante businessmodellen in zorg en gezondheid

Baanbrekers voor bemensbare zorg en betaalbare preventie

Gebonden Nederlands 2023 9789024450381
10
Voormalig top 10Totaal 85 dagen
EvergreenTotaal 660 dagen
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑05‑2023
49,95

Samenvatting

De betaalbaarheid en bemensbaarheid van de zorg staat op het spel. Er is meer nodig dan kleine besparingen en verbeteringen. Dit vraagt om doorbraken. De klok tikt door. Het is de hoogste tijd om van elkaar te leren. Het ‘not invented here’ syndroom in de zorg moet resoluut worden behandeld voordat het te laat is. Zorg en gezondheid heeft briljante businessmodellen nodig. Gelukkig zijn er daarvan al diverse voorbeelden te vinden in de wereld. Ze zijn heel verschillend maar hebben ook wat gemeen. Ze zijn allemaal gestart vanuit de visie om mensen gezonder en beter te maken en hebben daarna een businessmodel gevonden om dat te doen op zo’n manier dat uiteindelijk alle betrokkenen er beter van worden.

Het verbeteren van zorg en gezondheid vraagt om zes doorbraken. Voor elk van deze doorbraken zijn vier briljante businessmodellen geselecteerd die laten zien hoe het moet.

Wonen en onderlinge zorg voor gezondheid versterken: Proveniershofjes, Stiftung Liebenau, Zorgerf en Achmea.
Solidariteit en samen risico’s dragen voor zorg en gezondheid: Algemeen Ziekenfonds Amsterdam (Zilveren Kruis), DHAN, M-PESA en Ping An.
Preventie en zelfmanagement laten werken: Sarphati, Kaiser Permanente, Discovery, Healthways.
Zorg en informatie dichtbij en digitaal rond de patiënt organiseren: PatientsLikeMe, ParkinsonNet, BerylHealth en E-Estonia.
Dienstverlening om klanten aan het stuur te zetten van hun zorg en gezondheid: Jaipur Foot, Aravind, Ryhov en Cardiologie Centra Nederland.
Differentiatie van specialistische zorg waarmaken: Mayo Clinic, ThedaCare, Princess Margaret Cancer Centre en Narayana.

Dit boek wordt van harte aanbevolen door Ernst Kuipers, Marcel Levi, Douwe Biesma, Wilna Wind, Igor Tulevski, Roelof Konterman, Andre Rouwvoet en Georgette Fijneman.

Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis, Achmea), Jennifer op ’t Hoog (Achmea) en Jeroen Geelhoed (Breman) vinden dat de wereld nog veel meer briljante businessmodellen verdient. Organisaties die baanbrekende waarde creëren voor klanten, eigenaren, medewerkers en de maatschappij. Ze hebben samen met een groot aantal caseauteurs de briljante voorbeelden in dit boek ontleed.

Specificaties

ISBN13:9789024450381
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:460
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:1-5-2023
ISSN:

Expertrecensies (2)

Briljante businessmodellen in de zorg
Theo Sikkema | 24 januari 2017
Briljante businessmodellen in de zorg
Christel Deckers | 3 september 2015
Hoe blijft de zorg ook in de toekomst betaalbaar? Over dit vraagstuk buigt een groot aantal deskundigen zich al jaren het hoofd. Zo ook de auteurs van het boek Briljante Businessmodellen in de Zorg. Zij hebben gezocht naar organisaties in de zorg die het ‘goed’ gedaan hebben en het nu goed doen. En ‘goed doen’ vertalen de drie auteurs in het leveren van betere en betaalbare zorg. Wat doen zij dan precies en wat kunnen we van deze organisaties leren?
Lees verder

Interviews en artikelen (1)

interview
Jennifer op ’t Hoog: ‘In de zorg leren we slecht van elkaar’
Ronald Buitenhuis 23 juni 2014 Als er één sector is die de huidige politieke discussie dicteert, is het wel de zorg. De timing van het boek Briljante businessmodellen in de zorg, baanbrekende benaderingen voor een betere en betaalbare zorg, is derhalve in zichzelf ook briljant. Al ontzorgt het boek niet alle zorgproblemen, opvallend is wel dat het boek snel in de top van goed verkopende boeken is terechtgekomen.

Over Jeroen Kemperman

Jeroen Kemperman is Senior Manager Strategie, Programma's en Investeringen bij Achmea, divisie Zorg & Gezondheid.

Andere boeken door Jeroen Kemperman

Over Jeroen Geelhoed

Jeroen Geelhoed heeft een passie voor het creëren van succesvolle, dienstverlenende organisaties waarin mensen excelleren en tot bloei komen. Hij maakt deel uit van een 'gewoon ongewoon' adviesbureau: &Samhoud en is auteur van de boeken 'Plezier en prestatie' en van 'Kus de visie wakker'.

Andere boeken door Jeroen Geelhoed

Over Jennifer op 't Hoog

Jennifer op 't Hoog is Programmamanager Cocreatie met Partners bij divisie Zorg & Gezondheid van Achmea.

Andere boeken door Jennifer op 't Hoog

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Briljante businessmodellen in zorg en gezondheid