Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Olietankers en speedboten

Wendbaar werken in de 21e eeuw

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789047007586
1
Voormalig Nr. 1Totaal 9 dagen
EvergreenTotaal 629 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

We moeten iets met die digitale ontwikkelingen, zeggen veel ondernemers. Maar daarmee wordt technologie het doel, niet het middel. De kern van werk en ondernemen is snelheid, kunnen veranderen, experimenteren, falen en leren.

Het gaat er niet om wat u wel of niet doet met alle techniek; het gaat erom of u voldoende flexibel en open bent om in deze veranderende wereld een bijdrage te blijven leveren. In 'Olietankers en speedboten' schetst Menno Lanting een beeld van de nabije toekomst aan de hand van de expertise van vele internationale professionals en ondernemers.

Een aantal bedrijven die de revue passeren: Evernote, Audi, het wwf, Philips en Netflix. De professionals geven het voorbeeld; Lanting maakt hun ervaringen concreet en toepasbaar.

enno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 50 000 mensen lazen zijn bestsellers

‘De slimme organisatie’, ‘Iedereen CEO’ en ‘Connect!’ (Managementboek van het Jaar 2011) en het inspiratieboekje ‘Lead with a tweet’.

'Menno is in staat om je in korte tijd een waterval aan nieuwe inzichten te
verschaffen. De vele voorbeelden zorgen voor een explosie aan enthousiasme
in je hoofd.' - Marc de Vries, country manager twitter benelux

'De boeken van Menno zijn eigenlijk best irritant: je hebt gelijk een enorme
to do-lijst van ideeën die je niet morgen maar vandaag wilt en moet implementeren.' - Huub van Zwieten, talentfirst

Specificaties

ISBN13:9789047007586
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:223
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2014
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Olietankers en speedboten
Arie Buvens | 12 februari 2015
Speedboten, kleine start-ups, opgericht door jonge ondernemende professionals, worden doorgaans niet gehinderd door ballast uit het industriële tijdperk.
Lees verder
recensie
Olietankers en speedboten
Peter de Roode | 23 januari 2015
‘Olietankers en speedboten’ van Menno Lanting gaat over de inzichten die de auteur heeft opgedaan n.a.v. de gesprekken die hij heeft gevoerd met mensen die hem inspireerden. Lanting reisde de hele wereld over en stelt vast dat de rode draad in zijn boek het begrip ‘aanpassingsvermogen’ is. De metaforen ‘olietankers’ en ‘speedboten’ zijn goed gekozen, ze geven weer hoe de mate van wendbaarheid is van organisaties. De beschrijving en de analyse van de metaforen vind ik minder goed uitgewerkt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
52 stemmen
43
7
0
0
2

Interviews en artikelen (6)

podcast
Ik schrijf om de lezer aan het denken te zetten
Karin de Zwaan 14 september 2023 ‘The skill of writing is to create a context in wich other people can think’ – Deze quote van de Amerikaanse schrijver en kunstenaar Edwin Schlossberg zet Menno Lanting in al zijn boeken. In deze Extra aflevering van podcast De Boekenpraktijk spreken we met Menno over zijn schrijfproces en warom dit uitgangspunt belangrijk is.
column
Get up, startup
Pierre Pieterse 28 augustus 2017 Zo. Vakantie voorbij. Koffers uitgepakt. Kinderen achter de pc, de was gedaan, de auto uitgeruimd. Eindelijk rust! Tijd om de vakliteratuur van de afgelopen weken even door te nemen. Om bijvoorbeeld te lezen dat ‘startup’ de oude jasjes ‘incubators’ en ‘accelarators’ definitief vervangt.
interview
Menno Lanting: ‘De tijd is nu wél rijp voor zelfsturende professionals’
Patrick Davidson 3 december 2015 Op 8 december j.l. sprak Menno Lanting, auteur van de bestsellers Iedereen CEO, Olietankers en Speedboten en onlangs weer Hoe word ik een speedboot? op het seminar Nieuw Leiderschap. Met verder onder meer Yuri van Geest en Hans van der Loo zal Lanting ingaan op het leiderschap dat in deze tijden nodig is. Patrick Davidson sprak met Menno Lanting in de aanloop naar dit event.
achtergrond
Veranderend onderwijs (1)
Bertrand Weegenaar 5 november 2015 Met horten en stoten verandert ons onderwijs. Deze blogpost gaat met name over ons Hoger Onderwijsstelsel. Maar ook in andere lagen van het onderwijs veranderen dingen. Zo ontstaan er iPad scholen.
interview
Lantings lessen, van Apple-topman tot koekjesbakker
Paul Groothengel 29 september 2014 Hoe je als ‘olietanker’ op koers blijft, en hoe je als speedboot voorkomt dat je door een onverwacht hoge golf verzwolgen wordt, en in plaats daarvan misschien zelfs op die golf meesurft. Dat is waar Menno Lantings nieuwste boek over gaat. ‘De kunst voor de komende jaren wordt het managen van complexiteit.’
interview
Nieuw boek Menno Lanting krijgt vervolg op tv
Paul Groothengel 16 juni 2014 Dit najaar publiceert Menno Lanting zijn nieuwe boek Olietankers en speedboten. Lezers kunnen dit boek nu al reserveren. Daarmee krijgen ze niet alleen een exemplaar van een speciale, gelimiteerde editie. Ze maken het ‘mede mogelijk’ dat RTL een tv-programma lanceert rond Lanting en zijn nieuwe boek.

Over Menno Lanting

Menno Lanting is freelance strateeg en innovator. Hij werkt met directies en Raden van Bestuur op het gebied van digitaal leiderschap, connectivity, strategie en business innovatie. Daarnaast is hij actief als gastdocent, spreker en ondernemer.

Andere boeken door Menno Lanting

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Storm op zee
2. Onbekende wateren verkennen
3. Van olietanker naar speedboot
4. Van speedboot naar olietanker
5. Een vloot speedboten
6. De zeven principes van wendbaar werken, leen en ondernemen
7. De beste stuurlui aan boord halen
8. De kapitein la grote facilitator

Nawoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Olietankers en speedboten