Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Essenties van organiseren, managen en veranderen

Gebonden Nederlands 2005 1e druk 9789055942473
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2023Hoogste positie: 93
Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

In dit boek staan de essenties van organiseren, managen en veranderen centraal. De opgenomen handreikingen en terzijdes zijn bedoeld voor managers (m/v) van grote of kleine organisaties uit de overheid en het bedrijfsleven.

De drukdoende manager vindt in dit boek suggesties die net dat zetje kunnen geven om de complexiteit en de dynamiek van de moderne organisatie zodanig te relativeren dat een volgende stap gezet kan worden. Het betreft hier opvattingen die de tand des tijds hebben weten te doorstaan, ook al wekken ze af en toe de indruk pas onlangs ontdekt te zijn door opnieuw te verschijnen in een modieus jasje.
Om tegemoet te komen aan de drukbezette lezer die geen boek van kaft tot kaft leest, maar er zappend doorheen gaat, is dit boek geschreven in een stijl en taal die op internet niet zou misstaan.

Specificaties

ISBN13:9789055942473
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:183
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:11-3-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (3)

recensie
Essenties van organiseren, managen en veranderen
Nicolaas Weeda | 7 juni 2002
recensie
Essenties van organiseren, managen en veranderen
Mieke de Haan | 6 juni 2002
recensie
Essenties van organiseren, managen en veranderen
Nico Bouman | 13 mei 2002

Lezersrecensies

3.7 van de 5
11 stemmen
2
4
5
0
0

Over Léon de Caluwé

Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 bij Twynstra Gudde. Hij heeft gewerkt in de adviesgroepen overheid, opleidingen, innovatiemanagement en human talent. Na 1995 was hij lid van de groep O3 (onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning) die als denktank functioneert voor het hele bureau. Hij was senior partner en voorzitter van het vakcomité dat de R&D functie vervult binnen het bureau. Hij heeft honderden adviesopdrachten gedaan in alle denkbare sectoren. De rode draad daarin zijn vraagstukken waarbij de factor mens en verandering kernbegrippen zijn. Hij promoveerde op de opzet en effecten van grootschalige cultuurinterventie. 'Veranderen moet je leren' (1997) ontving de publieksprijs als boek van het jaar van de OOA in 1998. Sinds het voorjaar van 2000 is hij hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens het Centre for Research in Consultancy (CRC) leidt. Hij was docent in vele managementleergangen en opleidingen voor adviseurs en lid van de redactie van M&O. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.

Andere boeken door Léon de Caluwé

Over Rudy Kor

Rudy Kor (1953) is Groninger, organisatieadviseur en auteur van diverse managementboeken. Als senior-partner, was hij werkzaam bij het organisatieadviesbureau TwynstraGudde. Hij startte zijn werkzame leven bij Philips in Eindhoven. Zijn passie ligt in het enerzijds reduceren van complexiteit van organisatiekundige vraagstukken en anderzijds bij het overdragen van kennis hierover, op zo’n manier dat het betrokkenen energie geeft. In zijn advieswerk richt hij zich in het bijzonder op twee onderwerpen: projectmanagement en organisatieontwerp. Hij ondersteunt organisaties bij het slim managen van projecten met aandacht voor onderwerpen als resultaatgerichtheid en inrichting van de projectorganisatie. Zijn tweede aandachtsgebied is organisatieontwerp, met als opgave het op elkaar afstemmen van ontwerpvariabelen als strategie, structuur, personeel, managementstijl en cultuur. Rudy is onder meer (co)auteur ‘Meesterlijk organiseren’ (Rudy Kor, Mathieu Weggeman en Ger Wijnen); ‘Werken aan projecten – tien stappen naar project succes’ (meer dan 70.000 verkochte exemplaren), Projectmatig Weerken bij de hand (ruim 40.00 verkochte exemplaren) en het ‘Project Canvas’ (Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak). Het Project Canvas verscheen ook in het Duits. Een tweetal boeken die hij samen met Gert Wijnen schreef zijn in het Chinees en Engels verschenen. Zijn opvatting over management wordt goed verwoord in de titel van één van zijn boeken: ‘Managen is gewoon doen’.

Andere boeken door Rudy Kor

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Essenties van organiseren
2. Essenties van managen
3. Essenties van veranderen
4. Organisatie en omgeving

Literatuur
Voetnotenlijst
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Essenties van organiseren, managen en veranderen