Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Met de wetenschap van nu

Graaiers, draaiers en spijtoptanten

Gebonden Nederlands 2010 9789055947478
Verkooppositie 3009Hoogste positie: 313
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nederland is op de Ranglijst van Gelukkigste Landen uit de toptien gezakt. We staan nu op een gedeelde 15e plaats, maar wie nieuwsprogramma's en parlementaire debatten volgt, zou makkelijk de indruk kunnen krijgen dat we ergens onderaan bungelen. Binnen en buiten het parlement lopen de emoties tegenwoordig veel vaker hoog op dan pakweg twintig jaar geleden. Politieke partijen die inspelen op de onvrede scoren hoog in de peilingen, en dwingen andere partijen in het defensief.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die eens met een andere, psychologische blik naar de actualiteit wil kijken, en die meer wil weten over hoe emoties van invloed zijn op verkiezingsuitslagen. Hoe komt het dat we ons al vijftien jaar opwinden over de graaicultuur terwijl het alleen maar erger wordt? Waarom vinden mensen het zo moeilijk excuses te maken? Waarom ziet het er zo hypocriet uit als ze een keer wel excuses maken? Wat is het effect van negatieve campagnes op uw stemgedrag? Allemaal vragen voor de wetenschap van nu.

Specificaties

ISBN13:9789055947478
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:119
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:7-5-2010
ISSN:

Expertrecensies (1)

Met de wetenschap van nu
Mady Meijer | 22 september 2011
Willem van der Does heeft met zijn boek 'Met de wetenschap van nu' een geweldig toegankelijk psychologisch werk geschreven voor iedereen die eens met een andere blik wil kijken naar de actualiteit en de politieke gebeurtenissen. De auteur heeft op meesterlijke wijze wetenschap, psychologie en de actualiteit gekoppeld en daarmee waardevolle inzichten vrijgegeven. Als iedere stemgerechtigde dit boek zou lezen, zou het stemgedrag wellicht heel anders worden!
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Willem van der Does: ‘Mensen brengen hun zelfbeeld in overeenstemming met hun salaris’
Linda Huijsmans 4 mei 2010 Waarom winden we ons al jarenlang op over de graaicultuur, maar grijpt niemand in? Waarom willen mensen die al miljoenen verdienen een nóg hoger salaris? En klopt het dat de directiekamers vooral bevolkt worden door gemiddelde, niet buitengewoon getalenteerde mensen? En als dat zo is, waarom verdienen zij dan zo veel? In Met de wetenschap van nu bekijkt Willem van der Does door de ogen van een psycholoog naar actuele ontwikkelingen. Dan blijkt vaak dat wat wij als uitzonderlijke zaken beschouwen, vaak voorspelbaar menselijk gedrag is, dat in experimenten of theorieën is aangetoond.

Over Willem van der Does

Prof.dr. A.J.W. van der Does is klinisch psycholoog, en werkt bij het instituut Psychologie van de Universiteit Leiden en de afdeling Psychiatie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Andere boeken door Willem van der Does

Inhoudsopgave

Graaiers, draaiers en spijtoptanten
Met de kennis van toen
Met de wetenschap van nu

1. Achterdocht
2. Angst
3. Politieke persoonlijkheden
4. Conformisme
5. Zelfregulering
6. Geluk
7. Hebzucht
8. Groepsidentiteit
9. Demoniseren
10. Spijt
11. Escalatie

Wetenschappelijk Onderwijs van nu
Het onderwijs van toen
Het onderwijs van nu

Verantwoording en literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met de wetenschap van nu