Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Tirannie van Experts

Schijnoplossingen bij misstanden in de (semi)-publieke sector

Paperback Nederlands 2022 9789090356594
Verkooppositie 1809Hoogste positie: 135
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Organisaties in de (semi-)publieke sector, dragen een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij kennen de laatste decades echter een stroom van missers, affaires en fraudes. Daardoor hebben zij medewerkers, die van zichzelf en hun organisatie vervreemden, ziek worden tot en met burn-outs. Gevolg klanten, burgers en studenten die daar de dupe van worden. De top blijft ‘experts’ inhuren – vaak vanwege hun eigen onmacht- die de vervreemding alleen maar groter maken. Experts die al decennia komen met dezelfde ‘trucendoos’, modellenkoffer, en zo fundamentele problemen helpen camoufleren.

Daarmee blijft de (semi-)publieke sector in een negatieve spiraal. Kafkaiaanse taferelen en misstanden blijven zich herhalen. Experts blijven maar bouwen aan die toren van Babel. Bekend is dat die hoogmoed uiteindelijk wordt gestraft.

In dit boek sparen de auteurs zichzelf niet als ze in het bijzonder ook veranderexperts onder de loupe nemen. In het tweede deel van het boek geven ze een hoopvolle route aan waarmee die negatieve spiraal kan worden doorbroken.

Specificaties

ISBN13:9789090356594
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:10-2-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

De Tirannie van Experts - ‘Veranderen doe je niet met structuren, modellen en tools’
Sjors van Leeuwen | 14 september 2022
De (semi-)publieke sector ligt de laatste jaren steeds vaker onder vuur. Denk aan de stroom van missers, affaires en fraudes bij overheidsdiensten en uitvoeringsorganisaties. Om de boel draaiende te houden worden in grote getale externe experts ingehuurd omdat men zelf de kennis en kunde niet meer in huis heeft. Het gevolg is ‘De Tirannie van Experts’, zoals we lezen in het gelijknamige boek. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De Tirannie van Experts - Schijnoplossingen bij misstanden in de (semi)-publieke sector
Willem Vrakking 16 mei 2022 Onze publieke sector werd sinds het neoliberale tijdperk gezienals rem op de economische ontwikkeling. Die sector moest vooral kleiner worden en meer als bedrijf gerund worden. Grote bestuursadminstraties werden opgedeeld in beleids- en uitvoeringsonderdelen. Die laatsten werden deels op afstand gezet en gingen daardoor een eigen leven leiden, buiten toezicht van de 2e kamer.

Over Anton Cozijnsen

Prof. dr. Anton J. Cozijnsen is sinds 1982 zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft verschillende adviesbureaus geadviseerd, zoals BMC (Leusden) en Turner Advies Groep, en is ruim zes jaar verbonden geweest aan Holland Consulting Group. Sinds 2010 is hij verbonden aan NCOI Opleidingsgroep als Directeur Onderzoek. Vanaf 1985 is hij verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Vrije Universiteit. In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar Verandermanagement aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. De rede die hij hield tijdens zijn inauguratie had als titel 'Anders veranderen; een balans tussen mens en technologie'. Hij is promotor van verschillende promovendi die bezig zijn met thema's binnen de gebieden leiderschap en veranderkunde. Cozijnsen heeft inmiddels als (co)auteur twintig boeken geschreven op de gebieden veranderen en adviseren. Verder voerde hij de redactie en presenteerde hij een Teleac tv-programma op het gebied van verandermanagement.

Andere boeken door Anton Cozijnsen

Over Willem Vrakking

Prof. ir. drs. Willem J. Vrakking heeft ruim veertig jaar ervaring in adviseren van organisaties en hun besturen. In 1980 was hij een van de oprichters van Holland Consulting Group te Amsterdam (www.hcg.net), een bureau waarvan hij thans honorair vennoot is. Sinds 1988 is hij als parttime hoogleraar verbonden aan de Erasmus Universiteit en betrokken bij de Postdoctorale Management of Science Opleiding voor Management Consultants. Daarnaast is hij bestuurder en toezichthouder in private en publieke organisaties.

Andere boeken door Willem Vrakking

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Tirannie van Experts