Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Digitaal in het DNA

Het nieuwe normaal

Paperback Nederlands 2023 9789090374154
Verkooppositie 1123Hoogste positie: 455
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Iedere organisatie wordt momenteel geconfronteerd met een stroom aan ontwikkelingen op het gebied van digitalisering die zijn weerga niet kent. En het einde is nog lang niet in zicht. In deze ware digitale revolutie zoeken organisaties koortsachtig naar manieren om in te kunnen spelen op deze dynamiek.

Om dit te kunnen doen is het allereerst noodzakelijk om inzicht te krijgen in deze ontwikkelingen zodat organisaties zich hierop kunnen voorbereiden. In dit boek schetsen de auteurs diverse baanbrekende ontwikkelingen die zich de komende tien jaar zullen manifesteren. Hierbij wordt het hele speelveld van digitalisatie in kaart gebracht en worden ideeën aangedragen hoe organisaties hiermee om kunnen gaan.

De rode draad is dat organisaties digitalisatie moeten omarmen en het onderdeel moet worden van hun DNA. Met de titel 'Digitaal in het DNA' dragen de auteurs een heldere boodschap uit: een digitale transformatie en bedrijfsvoering is noodzakelijk om te kunnen overleven.

Specificaties

ISBN13:9789090374154
Trefwoorden:digitalisering
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:306
Uitgever:IT-Councelor
Druk:1
Verschijningsdatum:16-10-2023
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Digitaal in het DNA - ‘Denken over toekomst van digitalisering’
Jan Hoogstra | 11 januari 2024
Dat met de corona epidemie ook de digitale transformatie is ingezet, kan niemand meer ontkennen. Maar hoe ver gaat deze digitale transformatie? Jacco Schonewille en Robert Visscher betogen in ‘Digitaal in het DNA’ dat deze erg ver gaat. Weg met de IT-afdeling en de CIO, digitalisering moet in de processen verankerd worden. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Digitaal in het DNA - Het nieuwe normaal
Jacco Paul Schonewille 22 november 2023 Het klinkt misschien heel simpel, maar als een directeur of bestuurder aan mij vraagt hoe je succesvol kan zijn op het gebied van digitalisering antwoord ik: doe het vanuit het hart. Dit moet tweeledig opgevat worden: je moet het doen van binnenuit en je moet het persoonlijk maken. In ‘Digitaal in het DNA’ beschrijven Robert Visscher en ik hoe je dit voor elkaar krijgt.

Over Jacco Paul Schonewille

Dr. Jacco Paul Schonewille MITM is gepromoveerd (TU Delft) op de rol van IT binnen organisaties en in het bijzonder bij fusies en overnames. Met een brede blik op mens en IT en met meer dan dertig jaar ervaring realiseert hij IT verandertrajecten binnen nationaal en internationaal opererende organisaties. Hij is daarnaast actief als trainer en methodiek ontwikkelaar.

Andere boeken door Jacco Paul Schonewille

Over Robert Visscher

Robert Visscher is als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit, met een specialisatie in verandermanagement en organisatiecultuur. Zijn kracht ligt in het begeleiden van de ontwikkeling van mensen en organisaties, de laatste vijftien jaar vooral op het gebied van digitalisering. Hiervoor beschikt hij over een brede theoretische basis in zowel organisatiekunde als menswetenschappen en meer dan 25 jaar ervaring op alle niveaus bij meer dan 35 verschillende organisaties. Leergierigheid zorgt ervoor dat hij zich zowel inhoudelijk als persoonlijk voortdurend blijft ontwikkelen.  Zijn werkzaamheden als strategisch adviseur op het gebied van Digitale Transformatie heeft hem in staat gesteld bij een groot aantal bedrijven kennis en ervaring op te blijven doen op het gebied van organisatiekunde en bedrijfsvoering. Omdat hij zichzelf nieuwe informatie snel eigen maakt, is hij in staat deze direct weer toe te passen in verschillende branches en contexten. Hij zet zich graag in om gedreven organisaties, teams of professionals te begeleiden in professionalisering-, ontwikkel -en/of verandertrajecten. Daarnaast begeleidt hij (young) professionals, leidinggevenden en eindverantwoordelijken in hun professionele -en organisatieontwikkeling en is hij actief als inspirerend spreker.

Andere boeken door Robert Visscher

Inhoudsopgave

Introductie 5
Het concept 11
De CEO is de CIO 25
De IT afdeling wordt opgeheven 33
Een IT strategie bestaat niet meer 45
Kraamkamer voor bedrijfsinnovatie 55
IT buiten de deur 63
Geen aparte IT kosten of budgetten 73
De innovatie agenda 83
De spieren van een organisatie 93
Slechts vier rollen 103
Change is business as usual 113
Documentatie is overbodig 123
Automatische selectie en registratie 131
Eigen performance en compliance 143
Combineer DevOps en SCRUM 153
Beheer zonder eigen inspanning 163
Data kent geen eigenaar, is overal en gratis 173
Informatie is grenzeloos 183
Gegevensbeheer is dynamisch 189
BI wordt IDM 197
SaaS en platformen zijn leidend 205
ERP bestaat niet meer 213
Software oude stijl sterft uit 221
Samenwerking met alles en iedereen 225
Eigen app ontwikkelaars 235
Beveiliging is geen kunst 241
Mensen en machines samen 249
Cloud wordt Air 255
Onbeperkt online 263
Het proces en de impact 271
Bronnen 300

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digitaal in het DNA