Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Betekenisvolle werkrelaties - 'Praktische tools en mooie doordenkers'

We doen niet altijd wat we beloven, zeggen niet wat we denken. En wat we wèl zeggen, komt niet over zoals wij willen. Hoe dat komt, en wat je eraan kunt doen wordt beschreven in dit boek: Betekenisvolle werkrelaties van Ina Ahuis.

Elly Stroo Cloeck | 10 juli 2020

Betekenisvolle werkrelaties van Ina Ahuis gaat over samenwerken en communicatie. Ahuis presenteert  naast de theorie ook een casus, gelardeerd met een stripverhaal. Ik vond het interessant om te lezen dat relaties, privé en werkgerelateerd, spanningen opleveren, die je kunt proberen te vermijden, maar ook kunt omarmen en gebruiken, om te leren en te innoveren.

Betekenisvolle werkrelaties is goed geschreven. De strips zijn leuk, maar voegen niet heel veel toe. De auteur geeft 10 tools die praktisch zijn voor adviseurs en coaches. Maar er staan ook veel tips in waarmee managers èn medewerkers hun eigen communicatie kunnen onderzoeken. En mooie doordenkers, zoals deze bij het onderwerp framen: Wat je niet hardop kunt zeggen, is ook niet handig om te denken. Ahuis adviseert dan eerst je denken wat neutraler te maken.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden