Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Waarom doen mensen wat ze doen? - ‘Uitermate geschikt ervaringsboek’

‘Waarom doen mensen wat ze doen?’ is allereerst een plaatje om te zien! Een mooie cover, gladde pagina’s en door het boek heen vind je vele reproducties van schilderijen van beroemde kunstenaars. In de kantlijn staan tekeningen van beroemde mensen van allerlei pluimage: denkers, creatievelingen, doeners, wetenschappers, schrijvers, uitvinders enz., met een aansluitende quote.

Philine Spruijt | 14 oktober 2022 | 1-2 minuten leestijd

Er is écht nagedacht over de lay-out en indeling van Waarom doen mensen wat ze doen? Over archetypen ons psychologisch DNA van Gail Heslinga en Chris Soels . Enig nadeel is wat mij betreft het wat kleine lettertype en daardoor de soms wat lange ‘lappen’ tekst. Daar raakte ik wel eens de weg kwijt in de tekst.

Gail Heslinga en Chris Soels geven aan dat hun boek bedoeld is voor iedereen die de volgende stap wil zetten in hun persoonlijke ontwikkeling en daar meer over willen weten. Daarnaast schreven ze het voor coaches en andere begeleiders van die persoonlijke ontwikkeling.

Drie delen

Deel 1 gaat over de filters van bewustzijn waardoor de lezer inzicht krijgt in waarom mensen doen wat ze doen en soms anders reageren dan zijzelf.

Deel 2 gaat over de archetypen, de bouwstenen van het psychologisch DNA.

Deel 3 gaat over ‘emotionele immuniteit’, een begrip waarin de relatie wordt gelegd tussen emoties en behoeften van mensen. Hieruit leert de lezer hoe zij/hij kan herkennen wanneer zij/hij de balans dreigt te verliezen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Rode draad

De rode draad van dit boek vormt de persoonlijke zoektocht naar geluk van schrijfster Gail Heslinga. Het leest een beetje als een dagboek waarin de auteurs de lezer meenemen in hun eigen leer- en ontwikkelingsproces in het leven, geïllustreerd door enige theorie. In het boek worden op die manier veel interessante thema’s aangestipt.

Aan de lezer de uitnodiging hier direct mee aan de slag te gaan. Als die dat wil, dan wordt zij/hij echt aan het werk gezet. Wat mij betreft is dit boek dan ook meer een ervaringsboek dan een theoretisch leerboek. Het boek leest prettig omdat het verhalend geschreven is en is denk ik uitermate geschikt voor mensen die vooral praktische informatie en voorbeelden tot zich willen nemen.

Over Philine Spruijt

Philine Spruijt is coach en trainer voor werkgerelateerde vraagstukken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden