Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Nu of nooit - 'Een echte aanrader'

Ik keek uit naar Nu of nooit – 7 regels waarmee je alles kunt bereiken wat je wilt van Kristel Groenenboom, omdat ik de schrijfster al een tijd volg en omdat haar bedrijf bij mij om de hoek staat. 

Annemiek Sierhuis | 8 oktober 2021 | 3-4 minuten leestijd

Kristel Groenenboom heeft de laatste jaren van haar laten horen, zowel door haar bedrijf, waarvan ze op 23-jarige leeftijd de directrice werd, haar eerste boek Mag ik meneer Kristel even spreken?, als haar diverse media-optredens en inzet voor meer meiden in de techniek.

Zwembad

Tenslotte heeft zij in de Coronatijd beroemdheid vergaard in Nederland door (in eerste instantie) als grap te roepen dat je een container ook als zwembad kan bestellen. Dat heeft ze geweten! Inmiddels is haar bedrijf ook bekend bij particulieren; is het product 'zwembadcontainer' volledig uitgewerkt en geniet zijzelf met een stralende lach van dit succes, ontstaan door de Coronatijd.

Focus

Dit nieuwe boek stelt niet teleur – allesbehalve zelfs. Als Groenenboom iets doet, dan doet ze het goed. Ik lees in haar boek hoe onbeschrijfelijk groot haar focus is. Dát heeft haar gebracht wat ze nu is. Ze heeft heel veel vlieguren gemaakt om te staan waar ze nu staat. Ze heeft bewust geïnvesteerd in haar duidelijke doel dat ze voor ogen had. Voorbeelden hiervan zijn om in haar jonge jaren een week mee te varen op de binnenvaart, stage te lopen bij een concurrent en de door haar veelgenoemde lascursus.

Ze lijkt meer dan 24 uur in een dag te hebben zitten, maar natuurlijk heeft zij ook veel dingen moeten laten, om zo ver te komen. Ik bewonder haar toewijding en moet lachen om haar genadeloze eerlijkheid, zeker ook naar zichzelf.

Ijsbad

In dit boek vertelt ze open en eerlijk over haar leven en keuzes. Daarnaast is ze in gesprek gegaan met ervaringsdeskundige Maarten van der Weijden, langeafstandszwemmer, en Katja Staartjes, bergbeklimster. Haar eerlijkheid biedt ook meteen een kijkje in de dingen die minder geslaagd zijn, zoals haar poging om in een ijsbad te gaan bij een workshop van Wim Hof. Hiervan heeft ze alleen nog een foto over, waar de angst van haar af spat.

Eén van haar eerste lessen aan de lezer is dat je niet bang moet te zijn om te falen of uitgelachen te worden. Veel mensen laten zich daardoor tegen houden om dingen te doen die ze juist wel willen doen of proberen.

Grenzen en beren

Kristel Groenenboom kent geen grenzen en loopt met de beren over haar weg. Niets kan haar stoppen, niet als mens, en zeker niet als vrouw. Ze maakt een goed plan van haar doelen die ze wil bereiken en ze neemt geen genoeg met een B-podium op een congres.

Ze is praktisch, door allerlei lijstjes te maken voor zichzelf. In het boek vertelt ze onder andere over de hitlist en shitlist.

De ondertitel van dit leuke boek is: '7 regels waarmee je alles kunt bereiken wat je wilt'. Deze regels worden per hoofdstuk uitgelegd en zijn:

1. wees ambitieus

2. fuck talent

3. houd focus

4. je bent sterker dan je denkt

5. trek je niets aan van je omgeving

6. durf te falen

7. laat je helpen.

Nu of nooit leest prettig en makkelijk. Een echte aanrader en iedereen kan er uit leren wat 'ie wil: je hoeft niet dezelfde focus te hebben als je niet hetzelfde grote doel wilt bereiken. Ik neem de wijze lessen mee die mij aanspreken en mij verder helpen in mijn leven.

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden